juni 16, 2016

Schweiz trækker EU-følehornene til sig

For 24 år siden sendte den schweiziske regering ansøgning til EU om optagelse. Men en folkeafstemning viste, at folket ikke var med på noderne, så ansøgningen har været parkeret og diskuteret lige siden. Nu har man så til slut indset at folket (som sædvanligt ?) havde ret, og trukket ansøgningen tilbage.

Det kan jo være inspirerende for englænderne at opleve.

Se klip fra "die Welt"  www.welt.de  om sagen


Med venlig hilsen
civ ing  Torben Cároc  16.6.16
Tlf 2747- 8035
..og jeg læser: Altinget, DenKorteAvis,
Uriasposten, Snaphanen

En uge før det britiske referendum har det schweiziske parlament besluttet formelt at anse Schweiz`s anslutningsansøgning 1992 for ikke existerende (inaktuel) og trukket tilbage, erklærede udenrigsminister Didier Burkhalter. Samtidigt vilde han tydeliggøre, at Schweiz var besluttet på at at fortsætte og forny det bilaterale sammenarbejde med EU.

I marts har Nationalrådet, Parlamentets Store Kammer, på anmodning fra det nationalkonservative schweiziske Folkeparti (SVP) med stor majoritet stemt for, at EU-tilslutningsansøgning i alle former tilbagetrækkes. Den var i december 1992 blevet indholdsløs da schweizerne ved en folkeafstemning havde besluttet ikke at tage det første skridt ind i det europeæiske erhvervsrum (EWR) for senere medlemsskab.

Britterne stemmer den 23. juni, om deres land fortsat skal være medlem af EU eller forlade unionen