juni 08, 2016

Forrykt Ramasjang

Ramadanen udfordrer asyllejr: Nu må muslimerne kun spise mellem klokken 22 og 02.30

Driftschef i asyllejren i Næstved fortæller, hvordan man har tænkt sig at løse udfordringen med bespisning af fastende muslimer den kommende måned

I dag begynder Islams Ramadan og dermed en måneds faste for verdens muslimer. Fasten betyder helt konkret, at man ikke må spise mellem morgenbønnen og aftenbønnen, som nogenlunde følge solopgang og solnedgang.
I år er Ramadanen ekstra hård for muslimer i Danmark, da den falder midt i vores højsommer. Det efterlader nemlig
den enkelte med ganske få timer til at indtage mad. I dag - på fastens første døgn - må der således kun spises mellem klokken 21:51 og 02:32.
De stramme spisetider sætte også krav til de danske asylcentre, som kører med kantineordning, blandt andet i Asylcenter Holmegaard i Næstved, hvor den daglige servering, som normalt foregår indenfor faste tidspunkter morgen, middag og aften, udfordres.
"Det er klart, at vi har et lille issue med hensyn til de muslimske beboere, som skal faste fra i dag. Det er noget helt nyt for os, men vi har udtænkt et system, som vi tror, vil virke. De beboere, som har tilmeldt sig, har mulighed for, at hente deres aftensmad, når vi serverer mellem klokken 18-19.30. Maden kan de så lægge i nogle lukkede bakker med navn på, som stilles ind i nogle store køleskabe, vi aflåser. Klokken 22 låser personalet så op for køleskabene, og beboerne har derefter mulighed for at varme deres mad i mikrobølgeovne og indtage den," fortælle driftschef i Langeland Kommune, Ulrik Pihl, til Lokalavisen.dk.
Han forventer, at ordningen bliver taget godt imod og vil fungere fint, men er klar til at justere undervejs, hvis det bliver nødvendigt.
Spis min Gris,   

I Morgen skal du slagtes !