august 27, 2015

Palmyras vogter

Isis har halshugget den kendte arkæolog, Khaled Assaad, der var direktør for det arkæologiske forskningcenter i den antikke romerske by Palmyra i Syrien og en af de mest kyndige forskere af Mellemøsten.
Meddelelsen spredtes onsdag den 19. august fra det syriske Center for Menneskerettigheder efter at rygterne fra foregående dag var blevet bekræftet. Isis-krigerne udstillede den hovedløse krop på åben gade på en søjle og udspredte fotos af det.

Khaled Assaad var 82 år og havde i 50 år ledet udgravningerne i Palmyra, som nu desværre siden maj er under ISIS kontrol. Halshugningen af den gamle mand tillægges betydelig symbolik. Palmyra gemmer mange arkæologiske skatte fra romertiden og er af Unesco klassificeret som verdensarv.
Halshugningen af den gamle mand tillægges betydelig symbolik, som stammer
 fra Koranens forbud mod at lave billeder af mennesker og dyr, som sunnierne strengt følger. Jihadisterne har tidligere ødelagt arkæologiske skatte i Irak og mordet på Assaad lover ikke godt for Palmyra for fremtiden.

Den brutale halshugning førte til en opfordring, at alle Italiens museer og kulturelle minder skulde flage på halv stang til minde og hæder for arkæologen Asaad
.
Og dette førte igen til protest imod at en enkelt mand blandt hundredvis af andre døde skulde blive hædret særligt....


Kilde: www.ilfattoquotidiano.it › Politica