august 10, 2015

En selvskabt Plage

Claes Kastholm Hansen nævner 10. august tidligere overrabbiner Bent Melchiors ubehag ved at gå forbi de bevæbnede vagter, der beskytter det jødiske samfund. En mindre nænsom skribent ville have påpeget, at det i høj grad er Bent Melchior selv, der med sin uforbeholdne støtte til masseindvandringen har skabt et behov for bevæbnede vagter.

Geoffrey Cain, Hellerup


Kristeligt Dagblad skrev i sin tid om en ejendommelig konstellation, som kaldte sig ”Nyt jødisk-muslimsk netværk” eller ”Jødisk-muslimsk samarbejds- og dialogplatform”. Et påhit af Rabbiner Bent Melchior i samarbejde med pakistaneren Bashy Quarashi.

I november 2008 afholdt de et møde på Frederiksberg, hvor Lone Spliid, som sad i Synagogens bestyrelse, viste sig begejstret for initiativet: jøder og muslimer burde stå sammen imod majoriteten, danskerne. Det havde taget firehundrede år for jøderne at blive integrerede nogenlunde i Danmark.

Muslimer og jøder skulle holde sammen og blive venner, sagde Bashy Quarashi og sammen bekæmpe ”islamofobi” og anti-semitisme. Antisemitismen var steget med 22% i Europa. Men
ikke et ord om hvorfor den var steget eller hvem, der havde fået den til at stige! Han nævnte ikke med et ord den skandale, som EUMC-kontoret i Wien (Beate Winklers kontor) forgæves havde forsøgt at hemmeligholde, da det viste sig at antisemitismen hovedsagelig skyldtes muhammedaneres angreb og overfald på jøder og ikke – som EU-folkene åbenbart havde ventet – nynazister).


Med sådan ordvexling pegede initiativet nærmest mod mere splittelse.