august 28, 2015

Han følger ikke med!


"Bekæmp Dansk Folkeparti som man bekæmpede kommunisterne" skriver Hans Davidsen-Nielsen, lederskribent på Politiken, og henviser til socialdemokratiets "effektive  indsats" i 50'erne - 60'erne, som ifølge ham var skyld i, at det aldrig lykkedes DKP at få nævneværdig opbakning.

(Arbejderne havde det ganske simpelt for godt til at ville lave revolution.)

H.D.N. fortsætter: Det er en almindelig misforståelse, at de borgerlige partier var kommunisternes værste fjender under den kolde krig.
Det har Davidsen ganske ret i. De sov godt og grundigt og det synes de ind imellem stadig at gøre.

Men -  det gør den gode H.D.N. minsandten også! Han vil bilde os ind, at kommunisterne blev bekæmpet! Nej, min fine ven, men de lagde taktikken fuldkommen om og i stedet for en synlig klassekamp valgte de den langt mere fordægte kamouflerede "anden form for krig", som Schweiz advarede sin befolkning om i 1969 i en husomdelt bog. De gik i nært samarbejde med socialdemokratiet eller direkte ind i partiet

Det  danske socialdemokrati bukkede under for de kommunistiske ideer sidst i 60`erne, da flere af partiets  fremtrædende  politikere blev inficeret med kommunismens ideologi. "De kommunistiske langtidsmål" fra 1963 gik igen i adskillige af socialdemokratiets tiltag,  forordninger og politiske lovforslag op gennem 70' erne ved Ritt Bjerregaaard, Eva Gredal, Niels Matthiassen m.fl.  Som H.D.N. siger, var de borgerlige partier ikke kommunisternes værste fjende under den kolde krig. Åh, så langtfra. Sovende godtog de det ene kommunist-befængte forslag fra socialdemokraterne efter det andet, og mig bekendt har de endnu ikke taget sig ordentligt sammen til at kikke de ting igennem, de desværre bidrog til, og rense dem for utøj.


http://politiken.dk/debat/profiler/hansdavidsen/ECE2814007/bekaemp-dansk-folkeparti-som-man-bekaempede-kommunisterne/


Gertrud