august 30, 2015

Engel er hankønDen afstumpede Angela MerkelMan har hørt mange både rystende og ubehagelige udtalelser fra de politikere, som vil omdanne Europa til et intetsted, hvortil alverden skal have adgang. Helt tilbage i 1985 udtalte daværende statsminister Poul Schlüter, at ”der altid i en befolkning på fem millioner vil være nogen, som bryder åndeligt og moralsk sammen over for udfordringer. Det er en modenhedsudfordring at tage imod flygtninge” (Berlingske 4. august 1985). Ret kvalmende og svært nedladende, ikke? Og sådan er det fortsat slag i slag i 30 år.
Europas mest ubehagelige politiker for tiden er vist Angela Merkel. At nogen har set op til hende som en såkaldt ansvarlig politiker, må fremkalde hovedrysten og undren. Da bekymrede borgere – de var nemlig ikke højreradikale alle sammen, så langt fra – i byen Heidenau i den tyske delstat Sachsen fredeligt protesterede over et lynplanlagt asylcenter til 600 personer i en by med 16.000 indbyggere, fik de følgende ord med på vejen af deres kansler:
”Der er ingen tolerance over for dem, som stiller spørgsmålstegn ved andres værdighed. Der er ingen tolerance over for dem, som ikke er klar til at hjælpe. Jo flere mennesker, som gør det klart, jo stærkere bliver vi”.
Bemærk særligt den midterste sætning. Der er ingen tolerance over for dem, som ikke er klar til at hjælpe. Tyskland står til at modtage 800.000, måske helt op imod en million asylsøgere i år. I Danmark ville det svare til mere end 50.000. Hvis ikke man som tysker er klar til at hjælpe disse asylsøgere med ophold i Tyskland, hvis myndighederne finder det rigtigt,skal man ikke tolereres, det vil sige, man må ikke tåles, men skal udgrænses af fællesskabet.
Jeg mindes ikke at have læst en statsleder, der udtrykker sig så nedladende og modbydeligt over for store dele af sit eget folk. Og det i en situation, hvor udviklingen er fuldstændig ude af kontrol, og hvor selv bl.a. Politikens Bo Lidegaard og Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Andreas Kamm har givet udtryk for, at dette ikke kan fortsætte ubegrænset.
Det er tragisk for tyskerne, at de må lide den tort at blive regeret af en Angela Merkel. For os andre viser det, at Tyskland har vi ikke råd til at vente på. Det bliver tyskerne med alle deres komplekser fra deres forbryderiske fortid anno 1933-1945, der må komme halsende efter os andre, når de omsider indser, at nazisternes industrielle massemord på Europas jøder – og drab på ufatteligt mange millioner andre – ikke kan være lig med, at Tyskland skal gå under som nation og tyskerne gå under som folk, fordi alverden som en bodsøvelse måtte komme til Tyskland.