august 20, 2015

Køkkenknive

Mens man i Sverige fortier de nærmere omstændigheder ved dobbeltmordet i IKEA i Västerås og beskytter gerningsmanden, hans herkomst og miljø ser man helt anderledes på sådanne sager i Italien:Nigerianer skar halsen over på en mand i Crotone i  Calabrien (Syd Italien), flygtede og bad om asyl i Schweiz

En 22-årige nigerianer, Clement Ebuh, er blevet anholdt i Schweiz efter anklage for mord på en mand i Crotone, Pietro Scida, for nogle dage siden ifølge politiets efterforskning. Gerningsmanden tog til et socialt herberg i Capo Rizzuto, hvor han bad om international beskyttelse og status som flygtning. Han sagde, at han var homosexuel og derfor havde problemer i sit hjemland. Ebuh blev identificeret med fotos fra overvågningskameraer.

Undersøgelser på herberget

Eftersforskningen har klarlagt, at Ebuh om morgenen den 11. august, dvs. dagen efter mordet gav sig til et socialt herberg på Capo Rizzuto, hvor han fik en sengeplads, da han bad om international beskyttelse og vilde skifte tøj og vilde rejse videre. Politiet undersøgte hans seng og fandt - mellem madrassen og sengebunden den trøje og Bermudabuxer,  han havde haft på dagen forinden ved mordet. Endvidere fandt man, at der havde været telefonisk forbindenlse mellem ham  og ofret den aften, han begilk mordet.

Ofret, Pietro Scida blev dræbt med to knivstik i halsen med en køkkenkniv på 15 cm. med sort skaft, som endnu sad fast i halsen. Han lagde håndklæder og en borddug over liget. Han var blevet grebet i et forsøg på at komme af med en plastikpose i skraldebøtten. Politiet efterforskede hans telefonforbindelser, bl.a. en på grænsen til Schweiz. Der blev udstedt anholdelsesordre, og poliet i Como fandt ud af at han havde søgt sig til  et sted i Chiasso og han blev anholdt.

Kilde: den italiensk blog "Lisistrata" den 19.8.2015.