august 27, 2008

Vargjakt


Hemkommen från Danmark och en demonstration för våra grönländare, som har blivit överfallna flera gångar av invandrade främmande rasister i Århus, läser jag med förvåning en artikel i min tidning. Överskriften ljuder ”Det är en varg i fårakläder” och innebär ett angrepp på partiet Nationaldemokraterna i kommunen Södertälje. De har under valet 2006 ”lockat” assyrier att rösta på partiet med ”löften” om, att de ville arbeta för att de skulle få ett eget land.

Det finns många vargar i fårakläder i dagens Sverige, och jag tycker nog att denna artikel avslöjar en oerhörd naivitet. Hur kan man tro, att ett litet - och till och med ständigt utskällt parti – vid kommunval i Södertälje skulle kunna ”hjälpa” någon till att få ett eget land i Mellanöstern?
Säkert har partiet – som rimligtvis större delen av svenskarna - sympati för dessa kristna assyriska flyktingar, som har varit förföljda genom århundraden av maktfullkomliga folk med annan religion. Kanske har partiet också skrivit någon insändare om det (?), men att skaffa dem eget land…. Nej, då är man verkligen naiv!!!

Det framgår av artikeln, att assyriernas chorbiskop Suleyman Wannes har hört (från vem?), att Sverigedemokraterna kanske kommer att använda samma taktik vid nästa val. För mig ser det ut som ren spekulation, eftersom han helt har bortsett från att Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna för länge sedan hade en stor konflikt och sedan dess inte tål varandra.

För övrigt har alla registrerade partier sin demokratiska rätt att driva propaganda för sina åsikter och samla röster överallt. Det tillkommer väljarna rätten att höra både dem och deras motståndare, vara vakna och bedöma dem efter egen övertygelse.

Det är bra att biskopen tar avstånd från extrema och icke-demokratiska partier, varav de flesta – och mest väletablerade – bekänner sig till kommunismen.



Spydpigen