august 27, 2008

Ugler i mosen



DF kræver regeringen til ansvar for massetilstrømning af u-landsstuderende.


Regeringens såkaldte globaliserings-strategi på uddannelsesområdet har medført en praksis, som nu yderligere sætter den danske udlændingepolitik under pres. Smarte uddannelsescentre hyrer agenter til at lok­ke fattige studerende fra den tredje verden og Østeuropa til for meget store beløb at købe korte og mellemlange videregående uddannelser i Danmark; uddannelser, som de ikke har skyggen af en chance for at gennemføre og måske slet ikke er reelt interesserede i.


I nogle tilfælde er det ikke blot enkeltpersoner, men hele hold, der er optaget. Derfor frygter man nu en ghettoise­ring i uddannelsessektoren. Det drejer sig først og fremmest om mennesker fra Nepal (130) og fra Bulgarien (209) og Rumænien (200) samt et ukendt antal pakistanere. De skal alle begynde nu efter som­mer­fe­rien, men uddannelsesstederne får dem højst sand­synligt aldrig at se.


Agenternes salgsmetoder over for de udenlandske studerende minder påfaldende om rent be­dra­geri, siger Jesper Langballe, videnskabsordfører og medlem af integra­tionsudvalget for Dansk Folkeparti.
”DF forlanger nu, at regeringen omgående forbyder al brug af agenter til hvervning af studerende, og at undervisningsminister Bertel Haarder ser uddannelsessektorens hverve­kam­pagner efter i sømmene”, siger Jesper Langballe.


DF har bedt undervisningsminister Bertel Haarder om en redegörelse for sin stilling til sagen med de udenlandske studerende og fup-agenterne.


Det er især erhvervsaka­de­mi­et Selandia i Slagelse og VIA University College - den midtjyske regions fusion af professionshøj­sko­ler i Viborg (startet 1. januar i år) - der er kommet i søgelyset for deres utiltalende brug af agen­ter.


”Vi synes at stå overfor en ny sag, hvor regeringens tvivlsomme håndtering truer med at skade regeringens og DF’s stram­me udlændingepolitik. I forvejen er vi opmærksomme på, hvordan tilknytningskravet synes at blive omgået af unge fra især Pakistan, der tilmelder sig danske studier. Samtidigt synes der at være tale om en angribelig praksis, der ender som en økonomisk katastrofe for de fremmede ukvalificerede studenter”, siger Jesper Langballe.



Kilde: pressemeddelelse 13.8.08