august 15, 2008

De 12 stjerner

I dag den 15. august fejrer katolikker Jomfru Marias himmelfart. Hun blev kronet som himmeldronning og ses som sådan i mange fremstillinger, mest udbredt dog i EU-organisationen, og hvor EU dikterer.

Det er ikke helt usædvanligt, at traktater og konventioner underskrives på datoer, som for de indviede har en ganske særlig betydning ved erindring om en eller anden hændelse. Derved kan en halvglemt eller halv fordægt begivenhed få et extra løft og spredes til en større kreds - måske uden at kredsen bemærker den specielle dato eller forstår den.
Sådan kan det ske, at man uden at vide det indirekte hylder en sag, en person, en ideologi, en religion.....
Kaj Hansen fra ”Kristen oplysning om EU” påpeger således at de to magtfaktorer, den katolske kirke og EU går hånd i hånd, både med hensyn til EU-symbolet og diverse datoer, hvilket naturligvis ikke er så mærkeligt, eftersom det hele startede med Rom-traktaten og der er langt flere katolikker i EU end protestanter.
EU-flagets 12 gyldne stjerner er ikke inspireret af USA´s flag med stjerner, men er i virkeligheden de 12 stjerner på Jomfru Marias himmelske krone, omtalt i Johannes Åbenbaring 12, 1. De blev valgt i Paris på Marias undfangelsesdag den 8. december 1955 som det officielle mærke på det europæiske Fællesmarked, man arbejdede hen imod. Det skulle symbolisere ”Europas enhed samt fuldkommenhed”. Rom-traktaten blev underskrevet på Mariæ Bebudelsesdag den 25. marts 1957 og de katolske EU-mærkedage fortsattes med Maastricht-traktatens vedtagelse den 7. februar 1982. Den dag er viet til byens skytshelgen: den hellige Skt. Arnand af Maastricht.

I Sverige spørger man ikke folk om de vil køre rundt med en reklame for den katolske kirke eller for EU. Dér har man for længst indført nummerplader til bilerne med EU-flag. Men i Danmark kan bilisterne endnu selv bestemme, om de ønsker at reklamere for EU´s politik

EU´s diktatoriske tilbøjelighed gør, at folk tit maler hammer og segl eller et hagekors inden i stjernekredsen eller - som her - pigtråd.