september 01, 2016

Kristne forfølges i Italien

 Tæsk og trusler: 300 kristne fra Afrika forfølges af islamister i hælen på Italien

Troende kristne føler sig afsondret i Italien, tvungne til at holde gudstjeneste i hemmelighed, skjuler crucifixer for at undgå at de ødelægges og brændes af fanatiske islamister. Alt dette i Gargano, kun fyrre km fra skt. Padre Pio`s grav. Den utrolige historie fortælles af Cristiano Gatti til aviserne Expressen og delvis også til Repubblica.

Det drejer sig om 300 afrikanske indvandrere, sæsonarbejdere på tomatplantagerne, som lever i en barakby under konstant trussel fra muslimer, som kommer udefra: "Vi er bange, ja. I to år har vi bedt til Gud om søndagen uden at vise vore ansigter".

Faktisk er ghettoen i Rignano  Garganico en lille kopi af de dramatiske hændelser i Nigeria og andre afrikanske landsbyer, hvor kristne bliver forfulgt, tævet, dræbt. Barakbyen bliver fyldt op igen en gang i døgnet med nyankomne. Den har allerede over 2000 beboere og med tomathøsten går det mod 3000. Altfor mange arbejdere! Resultatet er, at de kun finder arbejde 3-4 dage om måneden". De kristnes beretninger er barske. En nigerianer vogter et kors, to små stykkert træ, bundet primitivt sammen. "Vi har lavet det med resterne fra de troendes barak, som hver søndag holdt messe. Barakken brændte de for to år siden. Så forklarede nogen os, at hvis vi ikke vilde have flere brande, skulde vi ikke bede for næsen af muslimerne. Eller rettere vi skulde ikke lade os se.

Vi kristne er i mindretal. 300 imod 2000, det er altfor få. Så af angst har vi måttet undvære messen. Kun til påske har vi bedt en præst komme. I det mindste til påske. For alt andet beder vi i hemmelighed. De har 3 moskèer her. Men ingen barak må bruges til kirke." De muslimske daglejere er solidariske med os, forklarer en og afslører at de, der forfølger dem, spionerer for opsynsmændene". Også de kommer fra Afrika, men har endnu ikke meldt sig til Boko Haram eller IS. Men intollerancen voxer i ghettoen ved ankomst af nye indvandrere: I dag siger de, at de ikke vil se krucifixer og billeder af Jesus. Pave Francesco skulde komme her og se hvor skidt vi lever."


Kilde: redaktionel artikel på bloggen Lisistrata 20.8.2016. Oversat af Gertrud.