september 13, 2016

Sagde du ytringsfrihed?

Ängelholm i Skåne fejrer i år sit 500-års jubileum. Til Lykke! Det var Kristian den Anden, som gav beboerne i flækken Luntertun ved Rønneåens udløb i Kattegat lov at flytte hus og hjem til den plads, der blev til Ängelholm.

En af de kunstnere, som skulde medvirke ved festlighederne i år, var den kendte og fejrede operasanger Susanne Resmark. Hun var engageret både via kommunen og via Svenska Kyrkan, men så skete der noget!

Som kunstner blandede hun sig i den offentlige debat, som Helsingborg Dagblad havde kørende om multikultur og vor kultur og skrev følgende sætning på Facebook: "Islam har absolut INGENTING positivt att tillföra i vår kultur, men desto mer av helt vidriga seder och lagar som inte kommer att sky några medel för att nå sina mål!”

 ("Islam har absolut INGENTING positivt at tilføre vor kultur, men desto mere af helt modbydelige skikke og love som ikke vil sky noget middel for at nå sine mål!")
- hvilket hun jo har ganske ret i.

Denne udtalelse faldt Helsingborg Dagblad for brystet og hurtigere end hurtigt fik man sparket denne operasanger ud af festprogrammerne og kirkens gudstjeneste og kastet for ulvene.

Kristian den Anden, som var socialist 500 år før sin tid og lod hovederne hugge af alle den svenske adels fornemmeste slægter på stortorvet i Stockholm vilde givetvis have korset sig over Helsingborgs og Ängelholms borgeres tydelige mangel på forståelse af demokrati  og den ytringsfrihed, som man i dag gerne skryder med som æsler, men ikke værdsætter.


Tak for Dispatch`s afsløringer! 9. december 2015.http://www.d-intl.com/tag/susanne-resmark/