september 27, 2016

Hoverboard

De svenske nyheder kunde i dag fortælle om den spændende nye tekniske landvinding, som menneskeheden har gjort. Et apparat på to hjul, som man kan stå op på og få den til at rulle fremad med sin stående passsager. Den synes at være blevet et vigtigt legetøj for velfærdsstaten indbyggere.

Men hvad man ikke så gerne fortæller er, hvordan denne tingest kan opføre sig, ikke mindst når den skal lades op. Inden for relativ kort tid har man haft 15 explosionsbrande. TV-nyhederne viste, hvor ilde det kan gå. Apparatet exploderede. Den uforberedte bruger flygtede  naturligvis, men ikke hurtigt nok. Ikke bare fik gulvet i den pæne lejlighed en grim brandskade, men brugeren dels et chock og dels en kedelig forbrænding på hånden og det ene ben. Det så virkeligt grimt ud.

Nyhederne fortalte, at flyselskaberne ikke tager sådannne "hoverboards" med i bagagen!  Nåh, det er jo endda godt, hvis kontrollen altså duer.

Men det mest mærkelige var, at man ikke straks har stoppet salg af disse ting. Sædvanligvis hører man jo, at firmaer skynder sig at få trukket varer tilbage, som viser sig at indeholde risiko for brugeren. Men her lod det til, at man dyrkede samme tåbelige "tolerance" som man bruger over for de mange tusinder ukendte "asylsøgere" og "ensomtkommende børn". Og det til trods for, at en stor del af befolkningen bor i træhuse.
 Sådan en "græsslåmaskine" koster o. 3000.- kr. 
           Det nedbrændte hus noget mere!