september 17, 2016

Præsidenten: fød børn !


http://italian.ruvr.ru/2013_06_30/Il-presidente-della-Romania-e-stato-accusato-di-razzismo/

Ved kvindekongressen for erhvervskvinder viste Rumæniens præsident sig utilfreds med  landets etniske sammensætning og klagede over, at "zigøjnerkvinderne kan føde fem børn, mens de rumænske kvinder ikke kan". Traian Basescu har opfordret kvinderne til at stræbe mindre efter karriere, men sætte flere børn i verden. "Når alt kommer til alt er det et spørgsmål om patriotisme!", erklærede præsidenten fra kongressens talerstol, idet han tilføjede, at hvis man skulde fortsætte den aktuelle demografiske tendens, vilde Rumæniens befolkning inden 2030 synke til 15 millioner mennesker. Præsidenten gjorde opmærksom på at opretholdelse af den nuværende situation vilde føre til "en radikal ændring af befolkningens sammensætning, fordi vi har en minoritet af zigøjnere, som sætter mange børn i verden."

Forsvarerne af de borgerlige retttigheder lod ikke vente på deres reaktion. Organisationer uden økonomisk vinding henvendte sig til præsidenten i et åbent brev med krav om offentlig undskyldning. Forsvarerne af kvinderettighederne og de etniske mindretal anklager Traian
Basescu for diskrimination af kvinder og zigøgnere og også for kvindehadske og xenofobe erklæringer. Circa tyve aktivister fra kvindebevægelserne organiserede en uautoriseret manifestation foran præsidentpaladset med sloganet "barn - er et valg, ikke en pligt!"


Kilde: fra lug, Rumænien via den italienske blog lisistrata