november 25, 2014

Gris på gaflen

Danskere har kåret flæskesteg til deres nationalret skriver Politically Incorrect, men viser slet ikke den enkle husmandskost, som jeg mindes. Alt skal være så anderledes i dag!                                         Nogen syd for grænsen har bemærket begivenheden:
63.263 danskere stemte om en national middagsret, og 44% holdt på «Stegt flæsk med pernillesovs»
Så blev multi-kulti TV-kokken Camilla Plum og hendes meningsfæller ude af sig selv: "Indvandrere kommer aldrig til at føle sig som danskere med sådan en nationalret. Den diskriminerer...!"
Siden sagde hun: «Valget af stegt flæsk med pernillesovs er et blik tilbage, en hyldest til nationalismen imod al fornuft. Kort og godt: et populistisk valg».

Helt anderledes lød svaret fra Alan Melchior fra den jødiske menighed i Danmark: det er ganske vist ikke koscher-kød og jeg havde nok ikke valgt det, da jeg aldrig har smagt det, men jeg hilser danskernes valg velkommen...sådan er det og det er i orden. Vi lever jo i Danmark.
Når man følger sagen i aviser og blogge kommer man til den slutning, at valget også var en afstemning imod en vis indvandring. Nogle kommentatorer mener, at man valgte denne ret, selvom man slet ikke spiser den så ofte og så gerne.

Et indlæg skriver: jeg har valgt denne ret for at ærgre halalhippierne og sende et signal til den krænkede kultur, men først og fremmest for at sende et signal til mennesker som Camilla Plum....denne Mutter Plump med Marx på hjernen.

Man kan misunde danskerne. De bliver gang på gang spurgt om vigtige emner i samfundet. Det har de kæmpet sig frem til. Og de bruger det. De ved meget godt, at svin ikke bliver sjæktet, og de ved præcis hvor den patriotiske hammer hænger.
Og de to jyske drenge, der i radioen synger Tonny Aabos slager om "Stegt flæsk med pernillesovs" er meget populære. Måske råber danskerne ved næste demonstration "Mere gris til folket".

I Hamburger Abendblatt synes redaktør Christoph Rind, at dette valg er skrækkeligt, men han vil ikke beskrive, hvordan han ækles ved denne ret, og man skal ikke læse mellem linjerne. Men den som en gang har spist sådan en god flæskesteg med svær og så bagefter en aquavit.....Skål!