april 27, 2009

Muhammedanere lærer at blære sig...

Muhammed anbefalede, at børneopdragelsen foregik i tre faser. I den første fase til omkring 5 år forkæles barnet, især drengene. Lad os kikke på, hvordan de opdrages:


De første fase opdrages drengen af sin mor eller - hvis hun ikke anses dygtig nok - af sin farmor. Han forkæles rigeligt, og her grundlægges hans senere optræden. Særlig forgudet bliver den førstefødte dreng, som faderen har avlet som sin stedfortræder og arvtager. Han bæres på hænder som "tronarving", "wali Al-Ahd", og overøses med ros.

I den anden fase tager livets alvor fat, af Muhammed kaldet "retledningsalderen", AL-TAWJEH. Drengene sendes gerne i koranskole, hvor man skal lære koranen udenad. Vi har set på TV, hvordan de sidder og nikker med hovederne i takt til de fremmumlede koranvers. De skal lære, hvad der er islamisk og uislamisk. Hvad der er halal (tilladt) og haram (forbudt). Fra skolealderen holdes kønnene adskilt, og opdragelsen foregår med korporlig og psykisk afstraffelse. Drengene skal lære at være stolte og fremhæve sine egne fortræffeligheder og vidunderlighed. Drenge må ikke lege med piger eller hjælpes med lektierne af en pige - heller ikke af søsteren. De må ikke gå med korte bukser og ikke græde.
Børn må ikke se voksne i øjnene, og piger må ikke se drenge i øjnene, men slå blikket ned.
Spiseforskrifterne og islams 5 søjler skal læres samt brugen af højre hånd. Brug af venstre hånd er uislamisk.

Mens pigerne i Muhammeds tredje fase yderligere opdrages til lydighed og underdanighed.
styrkes drengenes selvglæde, stolthed og maskulinitet. Det er godt at lære at tale om alle sine gode egenskaber og fremhæve sig selv. De har overordentlig megen frihed i forhold til pigerne, og kan ofte færdes frit, uden at forældrene bekymrer sig om, hvad de laver. Gæstfrihed fremelskes, men også nærtagenhed og oprørthed over evt. krænkelser af familiens ære.

Drenge skal være for stolte til at få hjælp med lektierne af kvinder. De skal vise respekt for faderen som familiens overhoved. Drenge må ikke holde piger i hånden. En from muhammedaner giver ikke en kvinde hånden.