I årevis har vi hørt om problemerne omkring Tyrkiet og dets optagelse i EU. Eftersom den hele snak bygger på ganske ustabile forhold, forekommer det vanvittigt at optage landet i EU. Det synes jo nærmest at betyde, at EU vil blive opslugt af Tyrkiet og Eurabia-projektet. Erik Boel, der er p.k. rektor på Europa Højskolen, propaganderer for Tyrkiets optagelse, idet han dog for at sikre sig, tilføjer et valent, `når Tyrkiet lever op til EU´s fordringer`.
Og hvornår er så det?
Ikke uden grund har Morten Messerschmidt som kandidat til EU-parlamentet mistet tålmodigheden med al dobbelttunget snak angående EU og Tyrkiet og kræver, at udenrigsminister Per Stig Møller bruger klar og utvetydig tale. Derfor har han indkaldt ham til spørgetid i Folketinget på onsdag 6/5.
Christiansborg, onsdag den 29. april 2009
PRESSEMEDDELELSE
DF kræver svar om Tyrkiet fra udenrigsministeren
Dansk Folkepartis spidskandidat til Europa-Parlamentet, Morten Messerchmidt, har mistet tålmodigheden med regeringens og de Konservatives holdning til Tyrkiet som EU-medlem. Han kræver nu klar besked fra udenrigsminister Per Stig Møller (K) og indkalder ham til spørgetid i Folketinget.
- For blot en måned siden erklærede Det Konservative Folkeparti, at målet med EU-forhandlingerne med Tyrkiet er, at landet skal være fuldgyldigt medlem. Nu går partiets spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget til kamp for, at Tyrkiet kun skal være privilegeret partner. Det er glædeligt, at Bendt Bendtsen på en måned har ændret mening – men er desværre hamrede utroværdigt. At komme med sådanne meldinger en måned før et valg, vidner mere om panik end om seriøs stillingtagen, siger Morten Messerschmidt. Derfor kalder han udenrigsministeren i spørgetid næste onsdag.
- Jeg vil kræve, at udenrigsministeren efter Bendt Bendtsens udtalelser garanterer, at han på førstkommende udenrigsministermøde vil meddele sine kolleger i EU, at Danmark ikke længere vil arbejde for fuldt tyrkisk EU-medlemskab, men højst ”et privilegeret medlemskab”. Hvis ikke udenrigsministeren kan give et sådan samtykke, er meldingen ren valgkampsretorik, siger Morten Messerschmidt.
- Det er grundlæggende positivt, at De Konservative føler trang til at ændre holdning på dette spørgsmål. Men det er useriøst, hvis holdningsskiftet sker af ren populistiske årsager. Derfor må udenrigsminister Per Stig Møller slå det endelig søm i og erklære, at også regeringen er enig i Bendt Bendtsens nye kurs – som går i den stik modsatte retning end for en måned siden i Folketinget, siger Morten Messerschmidt.
- EU´s forhandlinger med Tyrkiet hviler på et stadig mere tyndt grundlag. Landet anerkender fortsat ikke alle EU´s medlemslande, har til stadighed alvorlige problemer med at overholde de grundlæggende frihedsrettigheder, og regeringspartiet er blevet kendt i strid med landets forfatning, slutter Morten Messerschmidt.
Vil du ikke modtage flere nyhedsbreve fra Dansk Folkeparti, kan du afmelde her
Dansk Folkeparti Christiansborg 1240 KBH K Tlf. +45 3337 5199 E-mail: df@ft.dk