december 26, 2013

Hvor er Sveriges demokrati?

Sverige har været på en nedbrydende og ødelæggende kurs allerede i mange år, og man har med ængstelse konstateret, at det fjernede sig stadig mere fra det demokrati, som det officielt påstår at hylde. Man har flere gange påtalt situatione og foreslået valgkontrol og lignende. Befolkningen, som er berøvet ordentlig infoinformation om de politiske forhold, er offer for hadefuld ophidselse og bruger ikke tid og hjerne til at søge oplysninger gennem udenlandske massemedier.

En 17-årig pojk, som är medlem i Sverigedemokraternes ungdomsafdeling och aktiv i Norrbotten, blev under den gångna helgen utsatt för en misshandel på en fest i centrala Luleå. Motivet var politiskt – en person började skrika att en sverigedemokrat var närvarande och bara sekunder efter detta blev han oprovocerat angripen bakifrån och slagen i ansiktet. Under tumultet som uppstod lyckades han ta sig ifrån platsen innan situationen spårade ur ytterligare.  Medlemmen uppsökte läkarvård och det konstaterades att han hade frakturer och skador på flera tänder. Polis är inkopplad.
Jeff Ahl, distriktsordförande för SDU Norrbotten, kommenterar:
– Det är djupt beklagligt att se hur människor får utstå våld för sina politiska åsikter i dagens samhälle. Det är en farlig utveckling som nu också har nått Norrbotten. Allt politiskt våld måste konsekvent fördömas oavsett vem som står bakom det och vem som drabbas.