januar 12, 2011

Mere åbent narkomarked

 Christiansborg, onsdag den 12. januar 2011

DF ønsker ministersvar i forbindelse med ophævelse af visumtvang for borgere fra Albanien og Bosnien

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, stiller nu en række spørgsmål til justitsminister Lars Barfoed (K) i Folketinget for at få klarhed over, hvad justitsministeren vil gøre i forhold til, at EU netop har tilladt borgere fra Albanien og Bosnien at komme ind i EU-lande uden visum.

- Det er alment kendt, at en stor del af den narkotika, der indsmugles til Vesteuropa kommer via kriminelle fra den albanske mafia. Kriminalkommissær Steen Honoré Pedersen, der har været udstationeret i Albanien for at koordinere de nordiske landes indsats for at dæmme op for den albanske mafias smugling af narko, har sagt, at de stærkeste og mest infame kriminelle i Europa er albanere. Derfor er justitsministeren og regeringen også nødt til at forholde sig til, hvad vi skal gøre for at forhindre en eventuel øget kriminalitet, nu hvor visumtvangen er blevet ophævet, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup vil blandt andet spørge, om justitsministeren vil ansætte flere politifolk og grænsevagter i forbindelse med EU’s beslutning, og hvilket ræsonnement, der ligger bag ophævelsen af visumtvang for borgere fra Bosnien og Albanien.

- Det er ingen hemmelighed, at DF synes, at EU har truffet en forkert beslutning i denne sag. Og som minimum må justitsministeren sørge for, at eventuelle negative konsekvenser af beslutningen bliver undgået for Danmarks vedkommende, siger Peter Skaarup.


Kilde: pressemeddelelse fra DF 12.1.2011