januar 24, 2011

Apropå dagens politiska rättssak om yttrandefrihet


Som vi säkert alla har bemärkt, är det inte de samma saker, som upprör muslimer och som upprör oss icke-muslimer.
Vi blir inte hysterisk upprörde över karikaturer av ”heliga” människor, vad antingen vi tycker om dem eller inte. Vi önskar inte att döda någon för såna saker.

Men ett brott som kan förarga och uppröra oss icke-muslimer är sexuella övergrepp på småbarn. Själv bland brottslingar är det inte acceptabelt att göra et barn illa. Den skuldiga blir lätt frusit ut bland medfångar i fängslet. Men i islam anses sexuell utnyttjande av småbarn inte som ett brott. Det är så vanligt inom muslimvärlden, att ingen tar notis av det… Titta bara på hur flickar giftas bort i en ganska tidig ålder, där de knappt själv förstår vad äktenskap innebär. De låter sig kanske luras av bröllopsfestligheterna eller de ”säljes” av familjens manliga överhuvud. Vi vill helst tro, att dessa barnäktenskap endast är ett framtidsavtal på pappret, och att mannen väntar med samlag tills bruden har blivit äldre. Men tror du på den? Med den oerhörde överdrivna sexfixering, vi ser i islam?
Varför skulle männen hålla sig tillbaka och vänta till sedan, når självaste Ayatolla Khomeini i sin ”blå bok” talar öppet om, att en man kan ha´ sexuell njutning av ett litet barn helt ned till babyåldern?