oktober 19, 2008

Stop Tyven!


Persondatalov må ikke forhindre opklaring af forbrydelser, mener Dansk Folkeparti

”Det er uacceptabelt at hæderlige borgere straffes, fordi de forsøger at opklare en forbrydelse, der er blevet begået mod dem selv eller deres forretning.”

Det siger Kim Christiansen, der er medlem af Folketingets Retsudvalg for Dansk Folkeparti, som reaktion på, at en guldsmed i Århus samt en indehaver af et malerfirma i Harlev er blevet præsenteret for bødeforlæg, fordi de på internettet har offentliggjort billeder af røvere og indbrudstyve i deres forretninger.

Kim Christiansen vil nu rette henvendelse til justitsminister Brian Mikkelsen med henblik på at få gået persondataloven efter i sømmene, så loven ikke bliver en barriere mod opklaring af forbrydelser.

”Det er urimeligt, at ganske almindelige mennesker, som har været udsat for en forbrydelse, ikke har lov til at medvirke til deres opklaring. Der er ingen juridisk begrundelse for, at billeder af indbrudstyve, som er taget uden for en butiks åbningstid, ikke kan offentliggøres. Det er jo det, overvågningskameraerne er der for, og hvis man skaffer sig adgang til en butik uden for dennes åbningstid, må man leve med risikoen for at blive afsløret,” siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen tilføjer, at en revision af persondataloven ligeledes vil kunne gøre det lettere at hindre adgang for pædofile til bestemte sider på internettet – nemlig via samkøring af oplysninger.

”Hver gang nogen ønsker at benytte sig af chatfunktioner på internetsider for unge, skal de indtaste deres cpr-nummer. Når udbyderne herefter samkører disse oplysninger med personregistret, vil det være langt lettere at afvise og udelukke personer, der ikke har noget at gøre på sider for unge, ligesom en opklaring i tilfælde af noget kriminelt vil være lettere,” siger Kim Christiansen.

”Den enkelte borgers frihed skal naturligvis sættes i højsædet, og det er ikke meningen, at uskyldige og hæderlige mennesker skal føle sig overvåget, men når der er tale om bekæmpelse af åbenlys kriminel adfærd, og man ligefrem står med billeder af gerningsmændene, må persondataloven ikke blive et helle for forbrydere,” siger Kim Christiansen.

Christiansborg, søndag den 19. oktober 2008



Det minder om nogle sære exempler fra Sverige, hvor efterlyste forbrydere ikke efterlyses med foto i aviserne. Hvordan skal man så finde dem...?