oktober 24, 2008

Stop snak og kaos. Sæt ind målrettet!

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, kræver en øjeblikkelig og målrettet politiindsats overfor optøjer i de danske gader. Pia Kjærsgaard kræver, at der sættes ind med absolut nultolerance ved fremtidige optøjer, hvilket vil sige, at alle involverede skal varetægtsfængsles eller direkte i ungdomspension, når de arresteres i forbindelse med sådanne optøjer. Dansk Folkeparti ønsker endvidere, at der indføres minimumsstraffe for deltagelse i optøjer på tre måneders ubetinget fængsel.

- Nattens optøjer i Askerød bebyggelsen ved Greve er dråben, der får bægeret til at løbe over. Nu er nok, nok, og vi ønsker en øjeblikkelig og målrettet politiindsats i områder, der hærges af gadeoptøjer: deltagelse skal medføre tre måneders ubetinget fængsel, udlændinge, der ikke har permanent ophold, som arresteres i forbindelse med sådanne optøjer, skal udvises, og endvidere skal vi have sænket den kriminelle lavalder til 12 år, siger Pia Kjærsgaard.


- Vi kan ganske enkelt ikke byde flertallet af velfungerende beboere i Askerød og andre indvandrerkriminalitetshærgede bebyggelser, at skulle føle sig hensat til borgerkrigslignende tilstande, blot fordi den danske straffelov er for svag, når det gælder optøjer i de danske gader og stræder. Vi vil derfor have hastebehandlet en lovpakke, hvor vi med minimumsstraffe for gadeoptøjer, lavere kriminel lavalder, krav om nultolerance ved optøjer og øgede beføjelser til politiet, genopretter trygheden, siger Pia Kjærsgaard.


Pressemeddelelse 24.10.08