januar 20, 2016

Al-Mahgreb (Solnedgangens lande)

Fra JP via Ole Gerstrøm
Der skrives i link-artiklen om nordafrikanere nedenfor: "...har 40 pct. af asylsøgerne fra regionen begået kriminalitet inden for et år efter deres ankomst". Men der burde vel retteligt stå "dømt for kriminalitet." Antallet af syndere er givetvis langt højere. Ole G.

http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/international/ECE8365636/nordafrikanere-er-en-voksende-tysk-hovedpine/
Nordafrikanere er en voksende tysk hovedpine

 JP.INTERNATIONAL 13.01.2016 KL. 21:12
40 pct. af de nordafrikanske asylsøgere er kriminelle, viser en analyse fra Köln.

ANGELA MERKEL TYSKLAND
MICHAEL KUTTNER, JYLLANDS-POSTENS KORRESPONDENT

BERLIN — Undertiden skal man høre godt efter for at forstå meningen, når stats- og regeringschefer tager ordet. Således også på et pressemøde i Berlin tidligere på ugen.
Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, havde inviteret Algeriets premierminister, Abdelmalek Sellal, og efter at have skridtet et militært æreskompagni af i øsende regnvejr havde de udvekslet synspunkter, fortalte de. Merkel roste Algeriet for at være »et anker af stabilitet« i det urolige Nordvestafrika. Sellal sagde, at han gerne så tyske investeringer i sit land.
Det var efter disse høfligheder, at kansleren berørte antallet af algeriske indvandrere, der de seneste måneder åbenbart er eksploderet og, sammen med tilrejsende fra de øvrige såkaldte Mahgreb-lande, som Marokko og Tunesien, er en stigende hovedpine for forbundsregeringen. »Merkel og Sellal talte også om emnet migration,« hedder det i en officiel tysk meddelelse.
»Da kun ganske få algeriere anerkendes som flygtninge, opstår i mange tilfælde spørgsmålet om hjemsendelse på dagsordenen,« fortsættes det, og så kommer et direkte citat fra Merkel på pressemødet:
»Vi har nu gennem længere tid haft en hjemsendelsesaftale med Algeriet. Men det drejer sig jo også altid om at gøre den operativ på egnet vis.«

Bag de 23 ord

Hvad der skjuler sig bag ordene – 23 på tysk og 26 i dansk oversættelse – er et af de mest eksplosive forhold i den tyske asyldebat. Unge mænd fra Mahgreb-landene, især Algeriet og Marokko, vækker over alt opsigt som kriminelle. De stjæler og overfalder, de snyder på stort set alle områder, og der har åbenbart ikke været meget, myndighederne har kunnet gøre ved det.
Ikke alle tilrejsende fra Mahgreb overtræder loven, men i Köln, hvor seksuelle overgreb nytårsnat har udløst international bevågenhed, har en afdeling af kriminalpolitiet siden efteråret analyseret den nordafrikanske kriminalitet. Ifølge analysen, offentliggjort af Spiegel Online, har 40 pct. af asylsøgerne fra regionen begået kriminalitet inden for et år efter deres ankomst. For syrere er tallet kun 0,5 pct.

»Uforskammede«

I Düsseldorf slår en kriminel fra Mahgreb til hver tredje-fjerde time, hedder det i en anden, fortrolig analyse fra Kölns naboby. Der er mere end 2.200 kriminelle fra det nordvestlige Afrika, og de optræder generelt »uforskammet og respektløst«, hedder det fra politiet ifølge Spiegel Online. Mange har smidt deres papirer væk og lader, som om de er syrere.Den positive nyhed, som ofte fremhæves af politiet, er, at kun ganske få asylsøgere er kriminelle. Den dårlige er, at lovovertræderne er meget aktive, så et begrænset antal kan begå mange lovbrud.
Problemet, som blev antydet af Merkel på pressemødet, er, at nordafrikanere, selv om de dømmes til udvisning, ofte ikke kan sendes tilbage. Enten er de gået under jorden, eller deres hjemlande, f.eks. Algeriet eller Tunesien, nægter at modtage dem. I Algeriet er det næppe heller befordrende, at statschefen, Abdelaziz Bouteflika, er alvorligt syg og stort set forsvundet fra offentligheden, så ingen rigtigt ved, hvem der har magten.
I Tunesien, hvor Det Arabiske Forår har bidt sig nogenlunde fast, kæmper man mod islamistisk terror, og Tyskland synes tilbageholdende med at lægge alt for stort pres på de i forvejen udfordrede myndigheder. Sellal sagde i Berlin, at man vil tage kriminelle landsmænd tilbage.
»Men vi skal naturligvis sikre os, at de virkelig er algeriere,« erklærede han.