januar 26, 2016

Det medbragte HAD

På dette tidspunkt har alle danskere nok hørt om mordet på en ansat ved et bosted for "ensomtkommende børn og unge" (15-18 år), syd for Gøteborg.
22-årige Alexandra Mezher, som trods oplysning om 2 og 3-mands-arbejdsgrupper, nu angiveligt arbejdede ensom som nattevagt, blev myrdet 25. januar (ca. 7.46) en halv time før morgenafløsningen!

Og nu (26/1) har jeg læst flere artikler om samme sag for at få det hele med
15-åring anhållen för dödliga knivdådet
Misstänks för mord alternativt dråp: "Hon blev knivhuggen i ryggen".

Karakteristisk for svenske massemedier er det, at man sørgede for pæn omtale af den åbenbare gerningsmand, en 15 -årig pojk, som måske kunde have haft traumatiske oplevelser....., ligesom man syntes glad for at kunne vælge nogle udtalelser, som en fremmed kvinde i personalet, Amal Hassan, kom med: `Jag har aldrig tänkt att det ska hända något konstigt här. Alla är alltid trevliga och glada`.

Det var samme venlige Amal Hassan, som fortalte den svenske presse:
"- - att personalen alltid arbetar i par.
– Vi jobbar aldrig ensamma, utan två och två. Om det behövs är vi tre, säger Amal Hassan.

Var det måske de officielle regler?

Politiets talsmand Thomas Fuxborg fortæller til nyhedsbureauet TT, at svensk politi har "fået flere af denne type udrykninger det seneste halve år, i takt med at der er kommet mange flygtninge og migranter til landet" - "Siden efteråret har vi flere gange om ugen fået opkald om forskellige typer af vold på bosteder. Dem havde vi ikke før, og det har givet os meget arbejde, siger talsmanden.

Alexandras familie, som ifølge svensk presse "från början kommer från Libanon", har naturligvis selv i sorgen ikke kunnet undgå at drøfte den almene situation af invasionen i Sverige: "– Det är de svenska politikernas fel att hon (Alexandra) är död, siger en af hendes kusiner.

Og hvad nu?
På måndagen anhölls en 15-åriga pojk på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är kollusionsfaran (= vanskeligheden med bevisförelse) och brottets allvarlighet som gör att han är anhållen, säger åklagare Linda Wiking.
Hur ställer han sig till misstankarna?
– Jag vill inte gå in på vad det är han berättat. Han är hörd vid ett tillfälle och vi kommer höra honom igen, säger åklagare Linda Wiking.
Hon tillägger:
– Vi har en person som är misstänkt för brott. De andra som finns där är inte på något sätt misstänkta för brott - tvärtom!.
Ja, tvärt om! Politiet har takket dem for deres ikke ufarlige - bedre sagt: dødsfarlige indsats, som muligvis forhindrede flere mord på stedet.

Inget Motiv
Noget motiv kendes ikke direkte, men behøves der egentligt noget? Nordens landes lovgivning har ikke de love, der er brug for. De kommer nok, når muslimerne tager over!