november 04, 2013

Skjult skat til milliard-værdi fundet!


                  KÆMPENAZI-SKAT  FUNDET  I 
             MØRKLAGT  TYSK  LEJLIGHED


Af Christian Nørgaard Larsen, Berlingske Nyhedsbureau 3. november 2013, 20:56

1.500 malerier, blandt andet af Picasso og Matisse, er blevet fundet i München. Den samlede værdi anslås til 7,5 milliarder kroner.


      TYSKLAND: Kunstverdenen er blevet et par mesterværker rigere efter et usædvanligt fund.
      Næsten 1.500 malerier, heraf flere af Picasso og Matisse, der blev stjålet af nazister, er blevet fundet i en lejlighed i München, skriver det tyske ugemagasin Focus, der sætter den samlede værdi til en milliard euro, svarende til 7,5 milliarder kroner.
      Lejligheden tilhører en mand i 80erne, der er søn af en kunstsamler, som købte malerierne i 1930erne og 1940erne. Ifølge nyhedsbureauet AFP lå hans imponerende samling gemt i rum, der altid var mørke, og fra tid til anden solgte han et maleri for at have en indtjening.
      Foruden Picasso og Matisse er der malerier af Emil Nolde, Franz Marc, Max Beckmann og Max Liebermann.
      Ét af Matisse-malerier tilhørte den jødiske kunstsamler Paul Rosenberg, der under Anden Verdenskrig flygtede fra Paris uden sine malerier. Hans barnebarn er den i dag 65-årige Anne Sinclair, der har været gift med den franske politiker og tidligere direktør i Den Internationale Valutafond Dominique Strauss-Kahn.
      Nazisterne plyndrede et utal af kunstværker i Tyskland og flere besatte lande under Anden Verdenskrig - især malerier af jødiske kunstnere. AFP skriver, at tyske styrker konfiskerede omkring 100.000 malerier, og mange af dem er aldrig blevet set siden.