Småbørnskommissionen bestod af en hovedkommission og 4 delkommissioner (udvalg). Nogle af kommissærerne havde allerede været med i den i 1973 af BRIS anbefalede forskergruppe og i BRIS-tribunalet i Ballerup.
I hovedkommissionen sad foruden Lone Dybkjær følgende personer:
undervisningsinspektør Agnete Engberg Helmstedt. Hun synes at have været primusmotor til kommissionen. Hendes mand var naturligvis specielt interesseret, thi – som rektor for et børneforsorgsseminarium – sad han i rektorforsamlingen for alle landets børneforsorgsseminarier og skulde varetage forsorgspædagogernes interesser, sådan som også deres fagorganisation BUPL gjorde det. Ved henvendelse til regeringen i 1973 anbefalede rektoren naturligvis varmt sin kone.
Om Agnete Engbergs mentalhygiejniske linje hersker der ikke tvivl. Hun har bl.a. i ”Uddannelse” 1971 nr. 9 røbet sin holdning: ”Adskillige mennesker har endnu den opfattelse, at f.eks. børneopdragelse kan udføres af enhver.” Men sådan var det ikke - efter Agnete Engbergs mening. Hun nedvurderede ganske almindelige menneskers evne til at opdrage eget afkom, skønt de dog – grundet det nære slægtskab og samliv – burde have særlige forudsætninger. ”Vi-alene-vide”-mentalhygiejnikere må man vogte sig for. De lader hånt om, at psykologi alene kan fungere som statistisk videnskab. De tror, at de på universitetet har fundet de vises sten til lykkens evangelium for hele menneskeheden, og de er så besjælet af denne tro og så skråsikre i deres ophøjede viden, som kun en ægte fascist, kommunist, nazist i partiet eller en missionær i Columbus’ kølvand kunde være det. Uden respekt for anderledes tænkende.
Agnete Engbergs holdning var klar: "Vi experter alene vide". Læs evt. Peder Hoves bog "Der hænger han" og Søren Krarups "Forsvar for familien".
Her fortsætter listen over hovedkommissionens medlemmer:
Henning Friis, direktør for Socialforskningsinstituttet, som i en lang årrække sad i repræsentantskabet for
Landsforeningen for Mentalhygiejne og siden i "Landsforeningen Sindslidendes Vel".
Helle Degn, MF, lærer. Var med til at udforme socialdemokratiets narkodebatoplæg i 1972, som let fordulgt gik ind for fri hash.
Poul W. Perch, psykolog, undervisningskonsulent i Socialstyrelsen. I en årrække med i forretningsudvalget i Landsforeningen for Mentalhygiejne, hvis politiske ideologi han da næppe kan have været uvidende om. Med i folketingets narko-kontaktudvalg og derved medansvarlig for dette udvalgs virke.
B. Zachau-Christiansen. dr.med., overlæge ved Rigshospitaletsvpådiatriske afdeling - ønskede forældreuddannelse !
Grethe Bjerregaard, porcelænsmalerinde på den Kgl. Porcelainsfabrik, en tid tillidskvinde, tog sin afsked 1976, derpå højskolelærerinde på Tvind-skolerne.
Lis Møller, TV-reporter, tidl. MF, gift med fhv. minister Poul Møller. Meget positiv over for Eva Gredal. Valen over for Christiania. Brugbar naiv?
Inga Sørensen, børnehavelærerinde.
Jacob Vedel-Petersen, psykolog, forskningsleder på Socialforskningsinstituttet. Stod bag Christiania-Ægypten-projektet i 1974 (se tidsskriftet AKTION nr. 1, 1974). Sad i bestyrelsen for Landsforeningen for Mentalhygiejne, da dens politiserende virke og pengetransaktgioner blev afslørede.
Kirsten Poulsgaard, psykolog, medforfatter til bogen "Børnemarked", fra Forlaget Borgen 1976, og "Børnehaven" fra Studenterrådets Forlag 1973, samt bøger om Basil Bernstein og Yvonne Levy.
Erik Vølund Mortensen, cand.jur.i Socialministeriet, har skrevet en del om sociallove.
De 4 delkomissioner eller udvalg bestod hovedsagelig af embedsmænd fra diverse administrative myndigheder. Navnene findes i tidsskriftet AKTION nr. 5, 6 og 7 i 1977 og nr. 1, 1978.
Det første udvalg havde til opgave at behandle "familiepolitiske foranstaltninger".