marts 13, 2007

Ude på glat is

Under den forrige besættelse af Danmark, var kongen et vigtigt samlingspunkt. Men nu synes nogle af kongehusets medlemmer nærmest at blive ”brugt” til at gennemtrumfe politisk-korrekte synspunkter.

Det er kun et halvt år siden, at prins Joakim gik islams ærinde ved at optræde som protektor for den store islamiske propagandaindsats ”Images of the Middle East”. Den fremstillede Mellemøsten som ren islamisk, idet den havde skubbet den jødiske stat Israel ud af programmet. Billedet af Mellemøsten var rendyrket ”halal”, men gemte sig som sædvanligt under ordet ”dialog”, skønt der - som alle efterhånden har forstået - ikke er tale om dia-, men snarere om monologer.

Arrangementet belærte danskerne om, at vore skolebøger skulle censureres, og opfordrede og indbød til udvekslinger af journliststuderende mellem Danmark og de arabiske lande m.m.

Som protektor udtalte prins Joakim bl.a.:
"At bringe kunstnere og kulturpersonligheder fra Mellemøsten i dialog med Danmark og danskerne, og på den måde inspirere til nye former for dialog og samarbejde er et vigtigt skridt på vejen til en bredere forståelse af den rige kulturelle mangfoldighed Mellemøsten repræsenterer. Det er samtidig min overbevisning at Images of the Middleeast i et bredere perspektiv vil have stor betydning for det stadigt tættere samarbejde mellem Mellemøsten og Danmark.”

Og nu læser jeg, at kronprinsparret har besøgt ghettokvarteret Gellerupparken, hvor kronprinsesse Mary forklarede sin interesse for området med ordene: ”- jeg synes, at vi hører - for det meste - kun de negative historier, og der sker så meget positivt i begge områder (dvs. både i Voldsmose og i Gellerup).
At man mest hører de negative historier er jo ikke så sært. Dem er der flest af. Eftersætningen må prinsessen gerne forklare nærmere?

Begejstringen for kongehuset vil så småt begynde at slå revner, hvis kongehusets medlemmer ikke lever op til den helt specielle opgave, de har: at være et samlingspunkt for danskerne, hævede over politisk kævl og magtkamp.