marts 15, 2011

Europagten er skadelig for dansk selvbestemmelse


Kære læser.

Vær rar at læse dette ordentlig igennem og overvej det nøje. Eller endnu bedre: gå tilbage i tiden og læs hvad det oprindelige formål (- ikke det officielle, men det virkelige) med fællesmarked var.
Morten Messerschmidt er en af de mest begave politikere, vi har, og nok værd at læse.

Mvh  Gertrud


Den danske EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) langer i dag i hårde vendinger ud efter den kommende europagt, som Danmark med et bredt flertal i Folketinget, forventes at træde ind i: ” Europagten er skadelig for dansk selvbestemmelse”, siger han og understreger, at Danmark endnu engang vil ”købe en EU-pakke, uden at kræve noget til gengæld”.
Den politiske bane er for alvor kridtet op forud for Europagtsdiskussionerne på det kommende EU-topmøde den 23. og 24. marts. Den nye europagt fremsætter fire overordnede målsætninger: Bedre konkurrenceevne, mere beskæftigelse, sunde offentlige finanser og genskabelsen af finansiel stabilitet. Men der stilles ingen krav til hvert enkelt land om at følge målsætningerne.
Det undrer Morten Messerschmidt og han kalder europagtsdiskussionen ”elastik i metermål” og fortsætter: ”Europagten er en tynd kop the, som den foreligger, fordi den ikke stiller seriøse krav til de lande, som ikke kan overholde en sund økonomi. Men samtidig skal den garantere deres overlevelse når det går galt. Sandheden er, at hvis bare EU-landene havde en grad af økonomisk forpligtelse og sund fornuft, så ville denne situation aldrig være opstået. ”
Morten Messerschmidt opfordrer partier i Folketinget til at slå koldt vand i blodet og få gennemgået europagten med tættekam, inden man træffer en forhastet beslutning og kalder tidsfristen på 12 dage for kort til at få et tydeligt billede af, hvad europagten vil medføre i det lange løb: ”Europagten er endnu et led i at EU overtager dansk selvbestemmelse og det uden at danskerne bliver adspurgt først. På denne måde, vil partierne bag europagten kunne varme op til en afstemning om EU-forbeholdene med en blød overgang. Danskerne bliver altså ikke spurgt til råds, før de har købt størstedelen af pakken og på det tidspunkt er det svært at vende tilbage. Det svarer til det lille barn, som først får et nej hos far, hvorefter man bare spørger mor og får lov. Det plejer ikke at ende godt på hjemmebanen.”


Kilde: pressemeddelelse fra Bryssel 15.3.2011