august 30, 2016

Brugbare hvad?


En stadig aktuel gammel artikel fra AKTION

Den finske forfatter og sovjetolog, Matti Arjanne, udgav for nogle år siden en bog med titlen "Vær varsom med Socialismen".

Han beskriver i enkeltheder taktiken for den undergravende virksomhed, som vi jo også kender her i landet, så som falsk information, infiltration i massemedierne, hæren, de politiske partier, embedsmænd, kirkerne osv.. For så vidt er det ingen nytænkning. Vi har måttet leve med nøjagtig de samme problemer.

Fagforeningerne med deres "kineserier" får også en bemærkning med på vejen: alt går jo strålende, og revolutionens forløsning er lige om hjørnet. Et andet kapitel omtaler "erobringen af individet", d.v.s. de såkaldte radikal-intellektuelle, som kommunisterne anser for "brugbare idioter", der er akkurat gode nok til at sprede propaganda. Skulde planen lykkes, så bliver de allesammen kasseret, men så vidt rækker deres intellektuelle forståelse næppe.

Det interessante er, at man her i landet anvenfder en lignende terminologi, nemlig "brugbar-naive". Det er lidt pænere end "brugbare idioter", men fortjener disse tåber egentlig det ?

Nu er idiotvældet så udbredt, at mange tror, at det altid har været sådan, eller - hvad værre er - de kan simpelthen ikke længere se, hvor tåbeligt det hele er. De kender exempler fra radio, TV og aviserne, hvor man ikke mere kan forvente, at en uddannet journalist kan læse, stave, tale eller skrive, er kun en del af sagen. At kultur er blevet til subkultur, at man ikke gider lytte til politikerne, og at undervisningsformålet er at uddanne fremtidige slaver, der er bundet af uvidenhed, narkotika, sex eller vold, er måske heller ikke så slemt. Revolutionen skal jo have sine dumme, som tror på den. Christiania er heller ikke noget at brokke sig over. Som et revolutionshovedkvarter kan de højst ødelægge det halve København. Det kan vi også leve med.
Det værste er, at alle disse forsvorne anti-kapitalister har opbygget så enorme mængder af kapital! Når man bare kikker på Tvind-imperiet og ser, hvor åbenlyst de samler penge og værdier ind, så er Glistrup den rene nybegynder. Hvad betyder millionerne? En postrøver på Frederikssundsvej fik jo 5 millioner ind på 5 minutter, og hvor de penge endte, kan man vel næppe være i tvivl om.

Der stjæles som aldrig før. Det er sejrs-resultatet for vore brugbare idioters aktiviteter. Men befolkningen burde reagere. Idioterne er nemlig ikke særlig brugbare for det danske folk.Det kan godt ske - som Benny Andersen udtrykte det så dejligt i et af sine teaterstykker - at man vågner op en dag og opdager, at Danmark ikke existerer længere. Landet er simpelthen forsvundet !

Eftersom de brugbare idioter er landskendte - de sidder på alle nøgleposter i medierne og den offentlige sektor - så burde tiden være inde til, at de langt oftere fik et "hold bøtte!" at høre, for at afsætte dem, er ikke så nemt. Det morsomme ved sagen er jo netop, at de er folkevalgte !

Under pseudonymet "Krakus" (Therese Brøndum)

Fra tidsskriftet AKTION nr. 6.1980.


Spydpigens kommentar:

Hvad har det hjulpet, at Matti Arjanne beskrev den taktik,
der gælder for marxismens undergravende virksomhed i Vestens
 demokratiske lande? Hvad har det hjulpet, at Schweiz husomdelte
detaljeret forklaring på, hvordan schweizerne skulde klare sig,
hvis en fjende skulde bruge denne krigsmetode mod dem? Hvad
har det hjulpet, at staten forklarede sine undersåtter, at i denne
form for krig kan selv et lille folk hævde sig over for en stor
modstander, for det er ikke tal og materiel, som er udslagsgivende,
men årvågenhed og indre modstandskraft.

Hvad har det hjulpet? - Når de/vi ikke tog det til os? Ikke forstod?


"Den anden form for krig er så farlig, fordi den ikke umiddelbart
bliver erkendt som krig. Krigen er camufleret. Den udspiller sig
under dække af fredstilstand og skjuler sig under formen af indre
omvæltning. Begyndelsen er ringe og tilsyneladende harmløs -
slutningen så bitter som selve krigen."