juni 06, 2013

"Smid nationalsangen ud og -


 skriv en ny, som ikke handler om undertrykkelse!"

Det mener journalist Elisabet Höglund ved Aftonbladet: `Hun er led ved at høre den på Sveriges nationaldag i dag 6/6. Det er jo en hyldest til Sveriges imperialismen og kolonialisme på 16-1700-tallet, samme imperialisme som Sverige altid har kritiseret andre lande for.

Det er denne lidet ærerige tidsalder i svensk historie, som hyldes. Det er på tide, at vi viser lidt selvkritik. Sverige er i dag et andet Sverige end på 1600- og 1700-tallet. Lad os få en moderne  nationalsang eller lad i det mindste Benny Andersson skrive texten om, "så den afspejler det demokratiske og fredelige samfund, frit for kolonialt storheds-vanvid, som vi nu selv siger at vi efterstræber`.

Sådan sagde Elisabet Höglund


Spydpigens kommentar:

Det er ikke overraskende, at journalist Elisabet Höglund som barn af sin tid ikke kan fordrage den svenske nationalsangs hyldest til "minderne om fortidens store dage", ("minnen från fornstora dar"). Den tidsalder, vi lever i, er generelt set overfladisk, nydende og skrydende uden reelle værdier og vurderinger. Vi har for længst skrottet storhedstidens imperialisme og underkaster os nu i stedet - absurd nok - en fremmed magt, den mest imperialistiske imperialisme, som verden nogensinde har avlet. Ligeglade, uvidende og bagstræveriske laller svenskerne af sted med nedarvede, indlærte floskler om et "folkehjems"demokrati, som ikke findes, og kaster sig næsegrus på jorden i blind beundring for denne imperialismes vold og løgn.