maj 13, 2010

Danmark skal ikke betale andre EU-landenes gæld!



Danskerne skal ikke betale for at Sydeuropa har levet over evne. Dansk Folkepartis EU-ordfører, Pia Adelsteen, afviser kategorisk, at Danmark skal putte penge i en ny fond, som skal forsvare euro-lande med stor gæld og ringe afbetalingsevne.

- Danskerne traf et klogt valg i 2000, da vi stemte ja til at bevare vores egen valuta. Det er et valg, som grækerne i dag givetvis gerne ville have kunnet træffe. Dermed havde Grækenland kunne undgå den helt håbløse situation, som landet befinder sig i i dag, hvor man er bastet og bundet af euroen, siger Pia Adelsteen.


- Den danske befolkning skal under ingen omstændigheder være med til at finansiere, at lande som Grækenland, Portugal og Spanien har levet over evne i årevis og opbygget massive underskud på de offentlige finanser, der nu skaber tvivl om deres evne til at tilbagebetale deres statsgæld og dermed udgør en bombe under hele euro-samarbejdet. Det er lige nøjagtig det, Dansk Folkeparti har advaret imod ville blive konsekvensen af at bringe så mange vidt forskellige økonomier ind i en samlet monetær union, siger Pia Adelsteen. Pia Adelsteen fremhæver, at den fælleseuropæiske finansieringsmekanisme, som det så smukt hedder i regeringens forhandlingsoplæg, reelt dækker over, at EU-landene fremover skal hæfte solidarisk for alle EU-landenes gæld.

- Det betyder reelt, at de veldrevne europæiske økonomier herunder Danmark reelt overtager Grækenlands, Spaniens og Portugals statsgæld. Det er helt horribelt – og uacceptabelt. Danmark er ikke med i euroen, og vi skal ikke betale de her landes statsgæld ud. De ligger som de selv har redt. Det eneste fornuftige er at opløse euroen, så de pågældende lande har mulighed for at devaluere deres gamle valutaer og fremover ikke stå bundet af konvergenskravene, siger Pia Adelsteen.

Kilde: pressemeddelelse fra DF 9. maj 2010
.


Illustration: Bubulinas flag ved oprøret mod de muslimske osmanner