februar 21, 2008

Hjem med Kosovoalbanske flygtninge!

Dansk Folkeparti advarer mod dansk anerkendelse af Kosovo - og kræver kosovoalbanere hjemsendt

Dansk Folkeparti advarer regeringen mod den danske anerkendelse af Kosovo, som forventes at komme i løbet af kort tid, og vil samtidig kræve, at de kosovoalbanere, som opholder sig med flygtningestatus i Danmark, nu – efter oprettelsen af en selvstændig stat – hjemsendes.

- Der er selvfølgelig ingen mening i, at kosovoalbanerne fortsat kan have flygtningestatus, når selve årsagen til deres flugt nu ikke længere eksisterer, siger Søren Espersen, Dansk Folkepartis udenrigsordfører.

- Selve anerkendelsen af Kosovo er i øvrigt en historisk fejl af dimensioner, og vi er fra vor side meget urolig for, hvad der kommer til at ske i den kommende tid. En dansk anerkendelse er meget problematisk, ikke mindst i forholdet til vore danske tropper i Mitrovica. Normalt står Dansk Folkeparti jo last og brast med regeringen i væsentlige udenrigspolitiske spørgsmål, men hvad angår anerkendelsen af Kosovo, er vi ikke med, siger Søren Espersen.

- Det er overordnet vor opfattelse, at det internationale samfund er i færd med at gøre Serbien uret, og det er vor opfattelse, at overrivningen af Serbien er direkte i strid med FN’s Charter, som netop understreger medlemslandenes territoriale integritet. Samtidig vil der med Kosovo blive skabt en præcedens, som alle FN-lande med store etniske befolkningsgrupper med god grund bør frygte.

- Vi anser det for meget sandsynligt, at Kosovo i løbet af få år vil søge sammenslutning med Albanien, og det vil betyde endnu større raseri i Serbien, hvis dette sker.

- Endelig – og ikke mindst – er der hensynet til de danske tropper i området omkring Mitrovica. Danskerne har efter søndagens selvstændighedserklæring fået en helt ny placering; en placering, som er såvel uønsket som farlig. Tropperne har et godt navn og image hos såvel serberne som albanerne, men efter en dansk anerkendelse af Kosovo vil kosovoserberne nødvendigvis vende sig mod de danske soldater, som ikke længere vil blive set som neutrale i konflikten, siger Søren Espersen.



Kilde: DF-pressemeddelelse 18.2.08