januar 22, 2008

Skævvredne rapporter i DR

Jeg har modtaget nedenstående indlæg:


Skævvredne rapporter om Israel
I Radioavisen om morgenen den 19.januar blev det meddelt, at Israel havde lukket grænserne til Gaza, og at Israelske styrker var trængt ind og havde dræbt to Hamas-ledere; men årsagen til aktionen blev ikke nævnt.
Desværre er meddelelser om forholdene mellem Israel og de såkaldte palæstinensere ofte skævvredne i palæstinensernes favør. I dette tilfælde kom det til at fremstå, som om Israels aktion var en ubegrundet provokation, idet man ikke omtalte, at palæstinenserne i Gazastriben umiddelbart forud havde skudt mere end 40 Qassam-missiler ind i Sderot, og at en fremmed volontør var blevet dræbt af en palæstinensisk snigskytte.
At Danmarks Radio ikke er ene om at forvride oplysningerne derom, viser et par eksempler fra den internationale presse:
The Scotsman røbede ingen kendskab til Qassam-spærreilden, og man sprang over en afgørende detalje, nemlig at de dræbte palæstinensere var bevæbnede Hamas-terrorister.
The Times of London mudrede en i øvrigt god reportage ved ikke at give fyldestgørende oplysninger om arten af palæstinensernes tab.
The Daily Telegraph viser hvor letfærdigt journalist Tim Butcher omtaler de civile Israeleres lidelser forårsaget af palæstinensiske missiler, idet han skriver, at mindre end et dusin israelere er blevet dræbt i de senere år, medens hundredvis af palæstinensere er blevet dræbt ved modangreb.
AFP nævner næppe kendskab til Qassam-missilerne.
BBC mudrede situationen ved at give det indtryk, at Sderot havde været skånet for angreb i mange måneder.
La Times begravede al omtale af Qassam-missilerne under en exstensiv dækning af dagens vold.
UK’s Mirror fortjener dog førsteprisen for medie-skævvridning og den glade idioti med følgende overskrift: "Israel dræber 19 i et Gaza-blodbad" og skriver, at tanks og kamphelikoptere hamrede løs på regionen i den blodigste kamp, siden militante Hamas tog over i juni. Hamas-lederen Mahmoud Zahars søn, Hussam (24), var blandt de 19 dræbte, hvilket kan ødelægge de planlagte fredsforhandlinger.
Hvorfor denne tilsyneladende bevidste fordrejning i Israels disfavør?

Den 20.1.2008.
Venlig hilsen -
Jørgen D. Grønbæk,