januar 14, 2008

Modig indsatsForeningen Kvinder for Danmark havde i går søndag arrangeret et møde i København, hvor Ole Gerstrøm talte om Mogens Glistrups kamp mod uret og overmagt. Glistrup var expert i skatteret og kunne regne adskillige af landets førende firmaer og aktieselskaber blandt sine faste kunder. Der var da heller ingen ko på isen. Handlinger, deklarationer, dokumenter og regnskaber var i orden, gennemset og godtaget i henhold til datidens skattelovgivning både af hans klienter og af de pågældende myndigheder – indtil Glistrup meldte sig på den politiske bane og væltede ind i Folketinget med 28 mand. Så kom fanden løs. Så talte man pludselig om ”skattecirkus”, men undlod at sige, at cirkusteltet var opstillet af daværende regering!

Politiske domme er ikke noget nyt. De har været der alle dage, hvis man trådte magthaverne for nær. Ligegyldigt hvad man mener eller ikke mener om sådan noget, så kommer man ikke uden om, at Glistrup var den første, som uforfærdet tog fat på de i vor tid alvorligste politiske problemer i Danmark og Europa. Han advarede mod de fremmede og imod den udemokratiske knægtelse af ytringsfriheden, som vore politikere påtvang borgerne.

Lene lytter>
Dengang forstod vi det måske ikke
rigtigt?
Men siden har udviklingen nok fået mange til at tænke over tingene en extra gang. Foreningen Kvinder for Danmark, som ikke kunne drømme om at gå med islamiske tørklæder eller finde sig i mandlige slægtninges evindelige herskesyge, syntes i hvert fald, at Glistrup skulle have en stort tak for sin modige indsats, så de hædrede ham både med pris og hurraråb.