november 30, 2016

Forsvar hvad du har

Den 16. september sidste år (2015) forsøgte hundredvis af flygtninge at overskride grænsen fra Serbien til Ungarn. Det kom til massive konflikter, og politiet satte vandkanoner ind.

Kilde: Reuters/X01390
http://ln.is/www.welt.de/politik/VDPtt … via @welt

Ungarn er kendt for sin hårde indvandringspolitik - nu viser det østeuropeiske lands holdning sig også i retsvæsenet. En illegal flygtning skal sidde en lang straf af i fængsel.

En ungarnsk domstol har idømt en syrisk-kyprisk mand til 10 år bag tremmer, fordi han sidste år tog del i spektaklerne ved den serbisk-ungarnske grænse.
Ved urolighederne skal manden have kastet sten på politibetjentene for derigennem at gennemtvinge en grænseåbning. Ifølge ungarnsk ret er strafferammen dermed vurderet som terrorhndling.
Den 40-årige Ahmed Hamed brød ud i tårer, da dommeren læste den foreløbige dom op. Straffen er den højeste straf, som er blevet fældet under den sidste flygtningekrise. Ungarn har i den sidste tid vist sig som den hårdeste modstander af masseindvandring i Europa.

Hamed hørte til en gruppe flygtninge, som rejste illegalt ind i Ungarn den 16. september 2015. Inden det havde han ophidset andre flygtninge med en megafon. Hundredvis flygtninge  tvang dengang sikkerhedsbetjente til at åbne grænsen. Politiet forsøgte at få kontrol over situationen med vandkanoner og tåregas
Reuters/mli
WeltN24
___________________________________________________

Spydpigens kommentar:
"Ungarn er kendt for sin hårde indvandringspolitik", skriver Reuters. De andre EU-lande er kendt for deres slatne eftergivenhed og manglende kendskab til islam.