juni 09, 2009

Hemmeligheder

Europahøjskolen på Kalø havde i 2007 et ugekursus med titlen ”Demokrati, Tak” i samarbejde med JyllandsPosten. To journalister fra JP, Henrik Olesen og Jette Elbæk Maressa, ledede kurset med diverse foredragsholdere.

Europahøjskolen samarbejder med EU og dets projekter, og skolens forstander, Erik Boel, anbefaler da også, at Tyrkiet kommer ind i EU. Naturligvis forventer man åben diskussion i et kursus om demokrati, men sådan var det ikke. En af eleverne, som havde gravet lidt i spørgsmålene omkring Bilderberg, Barcelonaprocessen og EURABIA-projektet, ville fremføre nogle ting i den anledning, men dette emne måtte åbenbart under ingen omstændigheder omtales
Jette Elbæk Maressa affærdigede det hele som løgn. Hun havde selv skrevet en artikel i Kristeligt Dagblad...

Her to år efter faldt det i Jette Elbæk Maressas lod at skulle interviewe Morten Messerschmidt i anledning af valget til EU, og nu var det svært at komme uden om det emne, som lå flere JP-læsere på sinde. I længden er det ikke så let at hemmeligholde de politiske tiltag. Aviserne kan måske trues eller købes, men bloggerverdenen har politikerne endnu ikke fået has på.

Men det kommer såmænd nok, hvis EU skal bestemme.