juni 08, 2009

DF: Helle Thorning-Schmidt må tage stilling til Auken-tale

Dansk Folkepartis næstformand og udlændingeordfører, Peter Skaarup undrer sig så meget over Svend Aukens (S) tale ved en demonstration til fordel for de afviste irakiske flygtninge i næste uge, at han nu opfordrer Socialdemokratiets formand Helle Thorning-Schmidt til at tage stilling til Svend Aukens tale.

”Svend Auken prøver at slippe af sted med at tale sit eget partis politik stik imod ved at påpege, at han taler som privatperson, og ikke som socialdemokratisk politiker, når han afviser, at de danske myndigheder kan vide, om der er sikkert i Irak. Men på grund af Svend Aukens fremtrædende position i Socialdemokratiet og som medlem af Folketingets Præsidium har jeg svært at se, hvordan det kan lade sig gøre at tale som privatperson. I Dansk Folkeparti er vi folkevalgte 24 timer i døgnet 365 dage om året,” siger Peter Skaarup.
”Når Svend Auken skråsikkert afviser, at det er forsvarligt at sende de afviste irakiske flygtninge hjem, hævder han samtidig at ligge inde med en viden, som de danske myndigheder ikke har, eller som de forsøger at holde skjult, ligesom han åbenbart også ved mere end svenskerne, som har sat fuld skub på hjemsendelserne, uden at det har givet anledning til rapporter om, at irakere er blevet forfulgt efter deres hjemkomst,” siger Peter Skaarup.

”Som Socialdemokratiets formand bør Helle Thorning-Schmidt omgående over for offentligheden præcisere, hvorvidt Socialdemokratiet fortsat bakker op om, at de danske myndigheders afgørelser skal følges, eller i modsat fald bekræfte over for vælgerne, at Socialdemokratiet ikke længere stoler på de myndigheder, som Folketinget har sat til at administrere udlændingeloven,” siger Peter Skaarup.

Svend Aukens udfald mod udlændingeloven og administrationen af udlændingepolitikken, når det gælder tilbagevisningen af afviste asylansøgere til Irak, virker ekstra barok i lyset af de seneste dages nyhedsreportager om, at mange irakere tager på sommerferie i deres hjemland. På den baggrund er det ikke for meget forlangt, at Socialdemokratiets formand fortæller, hvor partiet står,” slutter Peter Skaarup.

Christiansborg, torsdag den 4. juni 2009
PRESSEMEDDELELSE


Spydpigens kommentar: Selvføgelig taler han som "privatperson" og slet ikke ud fra politiske overvejelser, men alene rent "medmenneskeligt". Vi ved alle, at man skal komme med følelses-
ladede argumenter for at få succes i den brede danske befolkning!
Hvor er det mærkeligt, at alverdens "flygtede" irakere kan tage på sommerferie i Irak med nordiske rejseburauer uden mindste angst.