maj 24, 2009

Røre i den europæiske andedam

Fredag 22. maj kl. 22 viste svensk TV i Kunskapskanalen en dokumentarfilm om, hvad de betegnede som højreextremismen i Europa. Den var ganske interessant. Der er åbenbart røre i andedammen i de fleste lande. Det er jo fuldt ud forståeligt med de oplevelser europæerne har haft med de mange muhammedanske indvandrere, som de i deres godhjertede naivitet åbnede dørene for i den tro, at de dermed gjorde noget godt. Så gik det som det altid gør i sådanne tilfælde: de godhjertede blev mere og mere rystede over, hvad der hændte og hvad de og deres landsmænd blev udsat for.
Jo mere de så og hørte og mærkede til disse fremmede folk, jo mere vrede blev de, og det kan man jo ikke fortænke dem i.

Jeg ved ikke, hvem der har lavet filmen, men det var givetvis en propagandafilm, hvis formål det var at forskrække den brede svenske befolkning og skræmme dem væk fra at stemme på de borgerlige Sverigedemokrater ved at bilde ´Anna i Kæret´ alt muligt ind! Nogle steder i filmen kunne det nok minde om nazisme eller fascisme, hvilket fremhævedes af p.k. politikere. Filmen måtte være lavet af personer på venstrefløjen, men pyt! Det var interessant og overraskende pludselig at høre, at der var en voksende opposition i de europæiske stater, som massemedierne ikke har omtalt.