maj 18, 2009

Ukyndig? eller tog politiet parti? ved demo i Hellerup?

Torsdag den 14. maj lød der taktfaste råb i villakvarteret omkring Øregårdsparken i Hellerup. ”Free word! Free word! Free word”. Det viste sig, at tamilere demonstrerede foran den kinesiske ambassade for ytringsfrihed og uddelte et flyveblad:
STOP FOLKEMORD MOD TAMILERE PÅ SRI LANCA.

Selvom Spydpigen stort set holder sine emner inden for Valby Bakke, vil jeg dog nævne denne demonstration, eftersom ingen andre journalister, fotografer eller bladnegre tilsyneladende var mødt op, og pressen altså ignorerede sagen.
Flyvebladet skrev:

· Daglige bombardementer koster flere hundrede civile livet, og adskillige
hundrede bliver såret
· Trods i opfordringer fra FN, EU, USA og tamilernes modstansbevægelse LTTE afviser Sri Lancas regering at indgå humanitær våbenhvile.
· De civile er begyndt at miste deres liv pga. mangel på rent vand, mad og medicin.
· I sikkerhedszonen, der nu er på størrelse med Valby, befinder sig over 160.000 civile tamilere.
· Pressecensur og nægtet adgang til uvildige observatører og nødhjælpsorganisationer har tvunget de internationale medier til ukritisk at omsætte regeringsoplysninger som nyheder.
· Kun de civile tamilere og medlemmer af modstandsbevægelsen befinder sig inde på området.
· De flere tusinde civile tamilere, der er fanget af den singalesiske hær, lever i koncentrationslejre uden international opsyn.
· Angrebene har siden januar 2009 kostet 8243 civile tamilere livet, samt 14.900 sårede.

Flyvebladet sluttede med en opfordring til at skrive til Danmark, EU og USA om at stoppe krigen og anerkende tamilernes ret til selvbestemmelse, hvilket vil åbne for muligheden at finde en politisk løsning gennem forhandling.
Derpå følger 3 e-mailsdresser:
udenrigsministeren@um.dk



Man så ikke en sjæl fra ambassaden eller i vinduerne. De kommunistiske ambassader synes at have den faste taktik, at de ikke viser sig hverken udenfor eller i vinduer, men gemmer sig inde i bygningen.
En enlig betjent stod på fortovet foran ambassaden.
”Fotografér dem ikke! Du kan ophidse dem!” mente han, og derved afslørede han sin totale uvidenhed .... eller var det en ordre fra ambassaden, så demonstrationen ikke kom i massemedierne?
Eller var han bekymret for sit eget lille jeg????

Det siger sig selv, at tamilerne var himmelhenrykt for at blive fotograferet og eventuelt få noget presse....!

Jeg var gerne blevet og havde fotograferet lidt mere, men måtte af ganske andre grunde fortrække....