maj 30, 2008

De vokser fra det.

Uriasposten bragte torsdag 29/5 et indlæg om etniske minoriteters kriminalitet med følgende citater fra massemedierne:

”Unge indvandrere vokser fra kriminalitet”

”Minoritetsunge mere kriminelle – men mange vokser fra det”

Ork ! Den har vi hørt før. Den er meget gammel.

Ved et møde i Birkerød Projekthus for over 30 år siden, nøjere sagt den 31.10.1974 forklarede daværende direktør for fængselsvæsenet og kriminalforsorgen Hans Henrik Brydensholt, hvor vigtigt det er, at befolkningen ikke får den opfattelse, at kriminaliteten er steget. Hvis ældre mener, det er farligt at gå ud og derfor bliver hjemme, så er ulykken allerede sket. Så har retssikkerheden fået et knæk! (Min kommentar: Retssikkerheden er altså et fiktiv begreb, afhængigt af, hvad befolkningen tror – og ikke af de faktiske forhold!)

Kriminalstatistikken 1962-72 fortalte ellers, at kriminaliteten på det tiår var steget til over det dobbelte!!! Indbrud f.ex. var steget med 350 %! Men - sagde Brydensholt - det var glædeligt at se, at sædelighedsforbrydelser var gået ned. Det skyldtes afkriminaliseringen! (Min kommentar: Sandt nok, når hidtidige forbrydelser gøres lovlige, så forbedres kriminalstatistikken naturligvis. Dengang drejede det sig om, at 11 paragraffer i straffeloven om sædelighedsforbrydelse blev liberaliseret. (Hvis man fjerner hele straffeloven og gør al kriminalitet lovlig, kan Danmark blive det mest lovlydige land i verden!)).

Ifølge Brydensholt var det mest effektive middel imod kriminalitet at undlade at straffe, og den allerbedste vej frem måtte formodentlig være slet ikke at opdage forbrydelsen! (sic!). (Min kommentar: Ud fra denne teori bør man altså afskaffe alt politi).
Direktør Brydensholt fortalte videre, hvordan de to væsentligste faktorer ved kriminalitet skyldtes l) den kriminelle alder og 2) det tilvante sociale miljø. Disse ting kunne kriminalforsorgen ikke ændre på, men de fleste holder op med forbrydelser, når de bliver 25-30 år, i reglen fordi de har fået familieinteresser. Dette var tanken bag orliovsordningen fra fængslerne: man kunne bidrage til, at de kriminelle stiftede familie og således få dem ud af kriminaliteten med alderen.


Brydensholt og Kriminalforsorgen baserede i 1974 sine teorier på kriminalforskning udført af militærpsykologen Bent Rieneck, der var leder af Landsforeningen for Mentalhygiejnes rådgivningscenter i Tårnby på Amager. Mentalhygiejnen var en af de celledannelser – måske den største – der så det som sin opgave at underminere vort samfund og parlamentariske folkestyre for at skabe et nyt samfund. Dets teorier og ideologi lever stadig i bedste velgående blandt 68´erne og i den af dem indoktrinerede generation.