maj 18, 2008

Kaotisk flerkultur?

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen udtaler den 18.5.08 sin forundring over, at undervisningsminister Bertel Haarder (V) har godkendt en undervisningsvejledning til det toårige HF-kursus, hvori det konstateres, at Danmark er et ”flerkulturelt” samfund. Materialet bør omskrives, mener Martin Henriksen. Han mener, at undervisningsvejledningen kan misbruges til at påtvinge eleverne et kulturradikalt samfundssyn.

Den omtalte undervisningsvejledning skal bruges til et tværfagligt samarbejde mellem historie, religion og samfundsfag på det toårige HF-kursus.

- Jeg undrer mig meget over, at undervisningsminister Bertel Haarder (V) uden videre har godkendt præmissen om et ”flerkulturelt samfund”. Vi lever i en dansk kultur – og selvom vi naturligvis har borgere med andre kulturelle baggrunde, så må vi fastholde, at den danske kultur har førsteprioritet i undervisningen, siger Martin Henriksen.

- I materialet opfordres eleverne til at diskutere den danske folkekirkes fremtidige tilknytning til staten. Jeg så hellere, at eleverne blev opfordret til at diskutere, hvorvidt Danmark er et flerkulturelt samfund – i stedet for at man giver en så kontroversiel konklusion på forhånd. Ministeren har begået en åbenlys fejl, og jeg forventer, at den bliver rettet så hurtigt som muligt, siger Martin Henriksen.

Han opfordrer til, at vejledningen trækkes tilbage og omskrives.

Undervisningsvejledningen kan findes her:

http://us.uvm.dk/gymnasie/vejl/documents/
kulturogsamfundsfaggruppenhf2.pdf