juli 07, 2016

Vesten gider ikke!

Ungarn: Vi kæmper Vestens kulturkamp

Tom Carstensen skriver i KD 6.7.2016

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, har blæst til kamp mod det, han kalder politisk korrekthed i EU’s håndtering af flygtningekrisen.
Den ungarske regering – og store dele af befolkningen – vil ikke have muslimer ind i landet (efter historiens erfaringer!). En kulturkamp er i gang, mener regeringens talsmand i landet, der til oktober skal stemme ja eller nej til EU’s flygtningekvoter.

For snart et år siden var der kaotiske scener på Keleti- banegården i den ungarske hovedstad, Budapest. Tusindvis af mennesker var i sensommeren strandet her, indtil især Tyskland, Østrig og Sverige valgte at åbne deres grænser for de mange asylansøgere. Videre måtte de. Ungarn ønskede – og ønsker – dem ikke. Nu er der roligt på Keleti. Grænserne mod Serbien og Kroatien er lukkede, så det er blevet markant sværere at komme ind i Ungarn.

Ungarns regeringsparti, Fidesz, har det seneste års tid været udsat for vesteuropæisk kritik (- men også for ros) for sin håndtering af flygtningekrisen – blandt andet ved at bygge et hegn mod grænsen til Serbien. Det vækker næppe heller glæde i mange andre EU-hovedstæder, at Ungarns præsident i går udskrev en folkeafstemning, hvor ungarerne den 2. oktober skal stemme om EU’s flygtningekvoter ved at svare ja eller nej til, hvorvidt EU skal ”bemyndiges til at anvise en obligatorisk bosættelse af ikke-ungarske borgere uden parlamentets godkendelse”.


Læs også: Ungarerne stemmer 2. oktober om EU's flygtningekvoter
Det er premierminister Viktor Orbáns seneste træk i kampen mod Vesteuropa – og den politiske korrekthed, som han og Fidesz mener, følger med EU’s håndtering af....


Læs artiklen færdig i KD