juli 30, 2016

Politisk jämlik folkesex

Sveriges Folkesundhedsminister Gabriel Wikström vil have mere sex på bordet i samfundet.

Det er et politisk spørgsmål, mener han og kræver en større undersøgelse af folks sex-vaner.

Nix, sex er og skal være en privatsag.

http://www.expressen.se/ledare/gabriel-wikstroms-sex-ar-en-privatsak/

publiceret 29. juli 2016

Sveriges Folkesundhedsminister Gabriel Wikström har bedt Folkesundhedsinstituttet at gennemføre en bred sex-vane-undersøgelse, så omfangsrig, at den skal kunne bruges på regionalt niveau og helst også kommunalt.
Det skader ikke at vide. Risikoen er dog stor for at sexundersøgelsen giver et forskruet billede af vaner og attituder. Manglende svar var stort allerede i den tidligere undersøgelse "Sex i Sverige" 1996. Siden da har unge voksne nærmest holdt op med at svare på rundspørgen. Så det kan bare blive et billede af hvor sex-interesserede personer over de tres ser på livet.

Gabriel Wikström vil have kundskab "for at kunne diskutere sex i et politiskt perspektiv på en mer positiv og utvungen måde", som han skriver i Debatt i Dagens Nyheter. Og der skal komme politiske forslag for at skabe en "jævnbyrdig" (ligestillet) sexuel sundhed".
Et allerede bekendt fænomen er at alene-mennesker er mindre tilfredse med deres sexliv end mennesker med faste forhold. Hvad skal Wikström så gøre ved det i folkesundhedens navn? Lægge Gabriels "sex-ragger*-skole" ud på youtube? Publicere smukt utvungne selfier på Instagram med titlen "nysgerrig rød"?
Skal kommuner med mange utilfredsstillede alene-mennesker starte sexklubber? Er det nu tiden for de der statslige bordeller, som enkelte politikere bliver pressekendt for den dag, de foreslår det. Skal sossernes "butler" i Tunnelbanen måske stå til tjeneste?
"Sex er ikke, og har aldrig været, bare et privat anliggende", skriver Wikström. At det ikke har været en privatsag er en ting, staten har f.ex. tidligere spærret og steriliseret "løsagtige" og klssificeret homosexualitet som en sygdom.

Dette er tak og lov historie nu. Sex er endelig blevet et privat anliggende og det er vigtigt, at det forbliver sådan.
Naturligvis skal sygeplejen hjælpe mennesker som har fysiske eller psykiske problemer, som forhindrer et hyggeligt sexliv. Og det gøres allerede i dag. Det kan sikkert blive bedre.
Men at enhver voksen svensk får sin drømmesex i den mængde "hen"(=han/hun) vil have er en utopisk tanke. Og lige så  skørt som at alle, uanset øvrige livsforhold, skal være lige sexuelt aktive og tilfredse. At alle "ligger" lige meget bør ikke være et politisk mål.

Gabriel Wikström skriver, at "vi" - hvilket turde være regeringen - må løfte frem det "positive og lystfyldte med sex". Om at sexual politik må handle om "det sundhedsfremmende, det som er lystfuldt med sex".

NEJ TAK. Det svenske folk klarer sig uden, både forsvarsministeriets sex-gramseskole og infrastrukturministerens mest sundhedsfremmende sextips. Og plakatkampagner hvor Gabriel Wikström rekommanderer sex i otte gange "lig-ned" om måneden kan få hvem som helst til at tabe lysten.


Note *) raggare  er ordet for en type sjusket frigjort ungdom i gamle amerikanske biler, som samler piger op på deres vej

 Læs også: Politiker skal ikke rode i snusdåsen
Følg Expressens leder på FacebookLæs videre på Snaphanen
http://snaphanen.dk/2016/07/29/regeringen-sex-ar-inte-en-privatsak/