juli 19, 2016

Øststaterne har erfaring

Denne artikel fra 18. januar 2016 er sendt mig af Ruth Bering fra nyhedsbureauerne Ritzaus og AFP 

http://www.bt.dk/udland/praesident-fortsaetter-sin-kamp-mod-flygtninge-det-er-umuligt-at-integrere-muslimer

Tjekkiets Præsident fortsætter sin kamp mod flygtninge
'I praxis umuligt at integrere muslimer', siger Milos Zeman.
»Erfaringer fra Vesteuropa viser, at det i praksis er umuligt at integrere muslimer i de europæiske samfund, og at de bør holde sig til deres egen kultur i deres egne lande. Lad dem ikke tage den med sig til Europa, så vi kan undgå hændelser, som dem, vi så i Köln,« siger det tjekkiske statsoverhoved.
»Integration er mulig med kulturer, der har ligheder, og hvor lighederne igen kan være forskellige,« siger Zeman og fremhæver, at vietnamesiske og ukrainske samfundsgrupper har været i stand til at blive integreret i Tjekkiet.
Før jul sagde Zeman i sit julebudskab til den tjekkiske befolkning, at flygtningestrømmen mod Europa var en "organiseret invasion".
»Unge mænd fra Syrien og Irak bør gribe til våben og gå i krig mod Islamisk Stat (IS) i stedet for at begive sig til Europa. Jeg er dybt overbevist om, at vi står over for en organiseret invasion, ikke en spontan bevægelse af flygtninge,« sagde Zeman i sin juletale.

Læs også: Tjekkiets præsident kalder flygtningestrøm for invasion

Zeman har beskyldt Det Muslimske Broderskab i Egypten for at have organiseret flygtningestrømmen.
»Islamister i Det Muslimske Broderskab bruger penge fra adskillige stater til at finansiere flygtningestrømmen for gradvist at vinde kontrol over Europa,« sagde han tidligere i denne måned.
Kun få asylansøgere har søgt til Tjekkiet, som har 10,5 millioner indbyggere. Regeringen i Prag har accepteret EU's kvotesystem, som vil fordele 160.000 flygtninge i medlemslandene.

Det er ikke første gang, at den 71-årige Zeman har lagt sig på den hårde linje i spørgsmålet om den strøm af migranter og flygtninge, der kommer til EU.
I november deltog Zeman, der er venstreorienteret, i en islamkritisk demonstration i den tjekkiske hovedstad, Prag. Zeman var sammen med politikere på den yderste højrefløj og en halvmilitær gruppe.
Bohuslav Sobotka, der er Tjekkiets premierminister, har tidligere kritiseret Zemans udtalelser.

/ritzau/AFP