marts 30, 2013

"VIK-INGA muslim"


Den gode svenske blog Avpixlat skriver 29.3.2013 om den Vikingeudstilling, som Historiska Museet i Stockhom har åbnet:
"För tusen år sedan fanns inte landet Sverige och inga svenskar.
I den här utställningen upptäcker du spåren av de vikingatida folk som levde här i östra Skandinavien."

http://avpixlat.info/2013/03/29/svenskfientlig-propaganda-pa-historiska-museets-vikingautstallning/

Spydpigens Kommentar:

Hvad er formålet med denne udstilling om vikingetiden?
Det er jo tydeligt, at den absolut ikke skal indgyde nogen stolthed over forfædres gerninger eller kulturelle stade. Det råbes ud mellem programmets linjer, at vi - den nulevende svenske befolkning - ikke har noget med disse vikinger at gøre. Men det er ikke en videnskabelig konklusion baseret på videnskabelig forskning, DNA-undersøgelser af skeletter etc.

Nej, det er politisk propaganda og har mange år på nakken.
Det er et produkt af den gennem nu 30-40 år gamle højt estimerede pseudovidenskabelige undervisning og indlærte nonsens, som vore universiteter flyder over med i de humanistiske fakulteter.

Det er en leg med ord, hvis formål tydeligt nok er at være politisk-korrekt ved at provokere og splitte svensk befolkning. En ordlyd, som er både sand og løgn på een gang. "Sand" - alene på den måde at forstå, at ordet eller begrebet Sverige som sammenhængende land, nation eller stat endnu ikke kendtes i vor tids forståelse.

Udstillingen har en forhistorie: Det svenske Riksantikvarieämbete lod sammen med ung-indvandrar-avisen "Gringo"* tegnefiguren Vik-Inga Muhamed symbolisere vikingen på en manipuleret politisk-korrekt udstilling på Birkamuseet for 5-6 år sedan. Ewa Bergdahl, enhetschef för kulturarvsturism på Riksantikvarieämbetet, udtalte i den anledning: "Det här är mer ett sätt att ställa frågor och reflektera över bilden av vikingen i dag. Och vi vill göra det på ett roligt sätt.
Är inte detta ett ideologiskt historiebruk där vikingarna används som projektionsyta för dagens visioner om ett multikultisamhälle?"


"På en sjov måde". Pjat og pjank skal enkelt og let manipulere med historiens fakta og seriøs forskning, så de (desværre) utallige historieløse mennesker, som man gennem den havarerede skole allerede har fordummet i tilstrækkelig grad, lader sig forføre til at tro og mene hvad som helst.

Desværre blev både det danske rigsantikvariat (og dermed Nationalmuseet i Danmark m.m.) og det svenske Riksantikvarämbete (og dermed Historiska Museet i Stockholm) inficeret med kommunistiske idèer under den kolde krig, og det tager åbenbart lang tid, inden man igen når frem til mere fri og selvstændig videnskabelig tænkning.


http://avpixlat.info/2013/03/29/svenskfientlig-propaganda-pa-historiska-museets-vikingautstallning/


*) Gringo: læs Spydpigen 24. november 2007 om en avis, der bevidst skulde ødelægge sproget