maj 08, 2007

Statsminister Reinfeldt: indvandring en berigelse!


På en blog læste jeg et lille referat af et l. maj-møde i Kalmar, hvor Mona Sahlin talte, mens en hoben nazister optrådte på et nærliggende torv. Skribenten beklager, at der er så mange nazister i Sverige, flere end i Danmark, hvilket er medvirkende til, at man ikke kan få nogen ordentlig diskussion om islam og indvandringen. ”Inte konstigt att statsminister Reinfeldt generat gømmer huvet under armen nær invandringen kommer på tal. Ingen vill væl førknippas med nazister” konkluderes der.

Nok er berøringsangsten stor, men er det den, der spøger her? Er der nogen, der mistænker Reinfeldt for nazisme? Det tror jeg ikke.
Reinfeldt har udtalt sig i BT 6/5, og der kan ikke herske tvivl om hans holdning til indvandringen i Sverige. Han mener, at indvandrerne er en berigelse, fordi fremtiden tilhører dem!!! Og han kunne aldrig tænke sig at lave sådanne opstramninger som i Danmark.
Men hvorfor er der så mange nazister i Sverige? Mon ikke netop det skyldes den måde, man håndterer sagerne på? Den overdrevne brug af mundkurve vækker modtryk, og teenagere vil gerne afprøve grænser og provokere.