august 20, 2009

Skal vi betale?

Hvem skal betale skaderne i Brorsons Kirke? spørger Søren Krarup. Der er påført Brorsons Kirke på Nørrebro skader for 70.000 kr. ved de irakiske asylansøgeres langvarige ophold i kirken – et ophold, der medførte, at nogle af kirkens normale funktioner ikke kunne opretholdes.

For at få opklaret, hvem der skal betale dette beløb, har Dansk Folkepartis medlem af kirkeudvalget, Søren Krarup, stillet kirkeministeren følgende spørgsmål gennem kirkeudvalget: ”Af dagspressen fremgår det, at de irakiske og afviste asylansøgeres ulovlige ophold i Brorsons kirke på Nørrebro i København har påført kirken skader for 70.000 kr. Vil kirkeministeren oplyse, hvorledes disse ekstraordinære udgifter afholdes – om det er de skyldige i den månedlange besættelse af kirken, sognepræst Per Ramsdal og menighedsrådet, eller skatteyderne, der betaler.”


Søren Krarup finder det nødvendigt at fastholde de skyldige på deres gerninger og finder det i hvert fald ganske uacceptabelt, at det er folkekirken som sådan, der skal betale for dette misbrug af Brorsons kirke.”Det er galt nok, at både præsten og menighedsrådet har blæst på lov og orden i landet og behandlet den danske folkekirke som deres private udfoldelsesmulighed for politisk korrekte aktioner. Hvis det også skal være den således mishandlede folkekirke, der skal betale omkostningerne for aktionerne, er alle grænser overskredet. Jeg håber, kirkeministeren vil sørge for, at dette ikke sker,” siger Søren Krarup.


Kilde: pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti 19.august 2009
Illustration: kalkmaleri af klovn med æseløren og skralde