august 21, 2009

I Tripolis jubler de: Hurra, hurra, 270 døde!

Terroristen bag attentatet på den amerikanske flyvemskine over Lockerbie i juletrafikken 1988, den libiske agent Abdelbaset Ali Mohmed Al Megrahi, blev dømt til livsvarigt fængsel. Men i går aftes vendte han hjem til Libyen som en fri mand. De skotske myndigheder frigav den 57-årige, da han efter sigende led af fremskreden prostatakræft og kun havde 3 måneders levetid tilbage.

Var det en politisk neutral læge, der tilså ham? Man har før set politisk engagerede læger, hvor politik gik forud for lægegerningen.

Mon Megrahi lever op igen og klarer sig tredive år til? Han har naturligvis erklæret sig uskyldig som alle muhammedanske kriminelle plejer at gøre, selvom de eventuelt skulle være grebet på fersk gerning eller har efterladt sig en DNA-test eller lignende.


Lockerbie-ofrenes familier er naturligvis oprørte og Amerika ser ikke venligt på den heltemodtagelse, som Megrahi fik i går aftes i Tripolis Lufthavn, da han landede i Gadaffis private jet. Han blev modtaget af en jublende folkemængde med viftende flag, konfettiregn og store blomsterbuketter og Gadaffis søn, Saif al-Islam al-Gadaffi omfavnede ham varmt og inderligt som det ses på en video, der er lagt ud på den tyske blog ”Politically Incorrect” 21.8.09.