august 06, 2012

Zigøjnere i SchweizForestil dig, at du vågner søndag morgen og der på din grund står et par beboelsesvogne. I løbet af dagen kommer der flere, først 20, så 40, så 80. Og flere skal komme, og ingen har spurgt om lov til at parkere. Noget lokum findes ikke, altså bliver din eng og omgivelserne uafladeligt gødet med afføring. Der bliver grillet, madrester kastet væk, og folkene i husvognene høres. Dagen lang. Sådan gik det en bonde i Wallis i Schweiz.

Da han opfordrede de parkerende til at køre videre og vilde sætte trumf på med sin traktor og sin nabo, blev han truet på livet, og zigøjnerne vilde brænde hele lanfsbyen af. Endvidere fik bonden at vide, at om en uge, om lørdagen, altså i går, vilde man afholde et bryllup dèr på engen. Man ventede 800 mennesker. Myndigheder og politi gjorde ikke noget undtagen at spærre et par veje af. Zigøjnerne havde ikke overtrådt nogen lov. Sådan er dagene gået.

Waliserbonden Simon Turin er ude af sig selv. Om søndagen har rejsende fra Tyskland og Frankrig - uden at spørge - lavet en lejr på den eng, hvor han dyrker græs til sine køer. I går talte Turin 77 beboelsesvogne. Og der kommer flere, for efter hvad de siger, skal mindst 400 mennesker med til brylluppet.
Toiletter og Affaldscontainere findes ikke , siger politiet.
Det er en mægtig svinesti, siger Turin. Overalt ligger der exkrementer og affald. Da myndighederne ikke straks sørgede for at de rømmede området, eskalerede situationen om tirsdagen. Turin vilde sammen med kolleger med traktorer udslette lejren. “Men de rejsende truede mig. Hvis jeg så meget som satte min fod på engen, vilde man ombringe min familie og sætte ild på landsbyen”, sagde Turin. Politiet måtte gå på listesko.

Der findes ikke længere retsstater i Europa. Udlændinge kan til hver en tid besætte landet. Justitsmyndighed og politi aner ikke, hvad de skal stille op med 800 zigøjnere. Sådan er det bare!