oktober 31, 2015

2030 Agenda och Den Nya Världsordningen NWO


Fra Peter Krabbe del 3

2030 Agenda och Den Nya Världsordningen NWO – en sammanfattning.
by peterkrabbe

De veckor som har gått efter FN:s offentliggörande av medlemsländernas undertecknande av 2030 Agenda i New York under de sista dagarna i september, har varit turbulenta för de flesta i världen som har möjlighet att följa händelseutvecklingen. I Sverige vet 90 % av befolkningen fortfarande inte vad Agendan är för något och media tiger som muren. Samtidigt gnäller svenskarna över det som sker i landet inför deras ögon och som framstår som obegripligt. I USA har debatten pågått i höga vågor de senaste fem åren och mediakontrollörerna har fått lägga enorma belopp och ansträngningar för att tysta opinionen.

I ärlighetens namn blev även jag själv tagen på sängen och de senaste veckornas djupdykning i materialet har inte bara inneburit sju snabba artiklar på min blogg, utan också grundligt förändrat min egen världsbild och förståelse för det som nu händer i syfte att förändra världen. Den stora frågan är om denna förändring är till det bättre eller tvärtom inledningen till ett tredje världskrig, organiserat av galningar. Vi har sett det förut. Låt oss därför sammanfatta intrycken i syfte att repa mod att gå vidare med livet! De artiklar som jag skrivit under oktober med början i ”Det sovande folket” är baserade på föreliggande fakta och väldokumenterade tolkningar. I denna artikel tänker jag istället göra min egen, personliga tolkning av det material som jag grävt fram under skrivarprocessen. Så här uppfattar jag situationen, utan att göra anspråk att ha rätt i allt:

Under loppet av de senaste 30 åren har det vuxit fram ambitioner att förändra världen i syfte att få ett slut på fattigdomen och svälten i utvecklingsländerna och fördela välstånd, utvecklingsmöjligheter och ekonomiska förutsättningar jämnare över jordklotet. Detta skulle då kunna eliminera krig och konflikter som sedan urminnes tider plågat vår värld. Denna vackra ideologi har fått arbetsnamnet Den Nya Världsordningen, eller på engelska New World Order NWO. Mumlet kring detta har emanerat från FN och planterats i USA:s mylla. Arbetet i FN har dock visat sig vara en svårframkomlig väg eftersom alltför stora åsiktsskillnader präglar de drygt 190 länderna i organisationen.
Arbetet har inte underlättats av att en sådan omvandling innebär en politisk socialism, samtidigt som många länder förespråkat välståndsökning genom kapitalistisk tillväxt. I det senare ryms nämligen goda förtjänster genom korruption för det styrande skiktet, särskilt i utvecklingsländerna. Dessutom finns fundamentala skillnader i hur ett samhällssystem skall se ut, demokrati av västerländsk modell eller religiöst baserad diktatur? Arbetet går därför bara långsamt framåt.

Så befruktas plötsligt idén genom att ledande finansfamiljer intresserar sig för konceptet. Kanske tänker de så här: Inte så tokigt egentligen att skapa en värld utan gränser där kapitalet kan röra sig fritt, den politiska kontrollen kan bli total och konsumtionen ökar lavinartat genom en globalt höjd levnadsstandard? Den ekonomiska makten över såväl stater som människor är starkare än den militära. Men människor förblir passiva när de bara sitter där de råkar vara födda, ingrottade i egna traditioner och inskränkta föreställningar. Låt oss därför blanda kortleken och flytta runt människorna så att andelen kreativa människor, liksom andelen passiva mottagare blir jämnt fördelad över jordklotet! Själva rörelseförloppet skapar nya förtjänstmöjligheter. Men vill människorna verkligen det? Nja, men det skall nog gå bra med lite ekonomisk hjälp på traven? Vi har gott om pengar. Världens fonder är fyllda av ekonomiska instrument som bara väntar på att få komma till användning.
Så nu har vi en God Ideologi och en Praktisk, men kanske nästan Ond för många människor. Men den Goda kan nog bära den Onda en bit på vägen, så sätt igång! Eftervärlden kommer att förstå!
Detta dryftas då på Rothschilds egendom utanför Rom och Romklubben bildas av ledande finansmän och politiker. Som ett arbetsutskott bildas Bilderberggruppen på ett hotell i Nederländerna, med strikt insynsskyddade möten i syfte att följa upp och styra utvecklingen. Hela det privata finanssystemet sätts i rörelse, rätt sorts presidenter och statschefer skall väljas som vill delta i agendan. Som en förgrundsfigur framträder George Soros, som snabbt bygger upp ett system med över 500 organisationer i USA som får i uppdrag att se till att en president väljs som är samarbetsvillig, en enkel sak i USA där ingen kan bli valbar utan back-up från finansiärer. USA, där också FN har sitt säte, ses som den viktigaste brickan i spelet.
Paret Bill och Hillary Clinton är lättköpta och spelet kan börja med Bill som president 1993. Ett tillfälligt avbrott blir det när Bush 2001 väljs till president genom att utnyttja sina kontakter med den Saudiarabiska oljekartellen istället. Familjen bin Laden blir nära vänner till Bush och därmed USA, tills attentatet i New York 9/11 försvårar relationerna. Spekulationer uppstår om huruvida attentatet var en handling skapad av en liten terrororganisation som Al Quaida, eller iscensatt av krafter styrda av Soros för att få bort Bush. Frågan är ännu inte utredd och begravd i arkiven. Soros får sin belöning först 2009, när Obama väljs till president med hjälp av kampanjbidrag och stöd från Soros organisationer. Hillary är redan utsedd till efterträdare.

Arbetet manas på i FN med den Goda Ideologin. Men folk bryr sig inte, allmänt svammel tycker man. Det behövs något att skrämmas med tycker Soros, som är uppvuxen under nazisternas terror i Ungern. Klimatförändringar är bra, de är globalt användbara och alla skall fås att förstå att världen tveklöst går under om inte FN, som den Goda Makten, inför en räddande agenda. Stigande havsnivåer med drunknade människor, svältande människor med förtorkade grödor och utplånade djurarter och regnskogar, koldioxiden kväver de som eventuellt inte dött än. USA:s presidentstyrda organ NASA och NOAA förfalskar nu på löpande band bevis för att detta undergångsscenario är verklighet och Soros-styrda medier bankar ut denna nya sanning över världen. Den misslyckade presidentkandidaten Al Gore får göra skäl för sina bortkastade kampanjbidrag som ny klimatpredikant. FN startar sina klimatkonferenser genom IPCC för att under stor mediabevakning Rädda Världen. En svensk får göra tjänst som nyttig idiot och får ordförandeskapet under tio år. Obama kavlar upp skjortärmarna och svettas inför TV-kamerorna med den omöjliga uppgiften att rädda oss.
Så presenteras den slutliga lösningen i september 2015 under namnet 2030 Agenda. Hållbar utveckling skall bli räddningen. Men alla måste ju förstå att genomförandet innebär att världen behöver kontrolleras globalt genom en världsregering, som inledningsvis skall verka på federal nivå, i ett senare skede genom upphävande av alla nationsgränser. Men var lugna, det är Snälla FN som styr. Men nu måste vi möblera om, det är bråttom! Sätt fart på migrationen, den är hållbar och skall verka fritt. Alla skall få bo där de vill i världen, då blir det inga krig. Det är också hållbart. Visserligen kostar det väldigt mycket pengar, men nationalstaterna får gärna låna det som behövs av finansfamiljerna, som vi nu döper om till Världsbanken och Internationella Valutafonden. Att Soros Fund Management är huvudaktör skall vi inte bry våra små hjärnor med.

Det skall organiseras. Nationalstaterna skall succesivt underordnas en Europeisk Regering, därefter skall EU växa, i första hand fram till Uralbergen (van Rompuy), därefter till Bortre Asien, som är lite svårare att övertala i nuläget. I syfte att få in Ryssland gör Soros en finansiell attack mot landet och dess sittande president Jeltsin, en attack som misslyckas genom att Putin nu uppträder på scenen. Putin stoppar angreppet, som ändå kostar Ryssland miljardbelopp. Men skam den som ger sig, Soros gör nya attacker mot Ukraina, Vitryssland, Georgien och Kazakstan i syfte att bryta loss dessa från ryskt inflytande. Uralbergen var ju det första målet. Men Ryssland rustar under Putins ledning och biter ifrån sig. Paus i expansionen.

Så börjar det då brinna i Mellanöstern. Bush har redan tänt på genom Irakkriget som repressalie mot den onda arabvärlden. Men det passar också bra för Soros, som ser möjligheten att nu äntligen få fart på migrationen genom flyktingströmmarna. Migrationen är den viktigaste ingrediensen i införandet av NWO och framför allt den nyttigaste delen för finansrörelsen. ISIS sätter fart på brasan och flyktingarna gör desperata försök att ta sig in i ett stängt EU. Soros finns med överallt. Han har insett att en större invasion är nödvändig för att bryta igenom gränsbarriärerna till EU och har sina organisationer i arbete på plats för att informera om lämpliga transportvägar till Europa och ge ekonomiskt understöd. Redan tidigare har den arabiska våren fått ekonomiskt stöd, men Muslimska brödraskapets stöttrupper ISIS är effektivare. I samband med undertecknandet av 2030 Agenda lanserar Soros sitt 6-punktersprogram för hur migrationen skall genomföras i större skala, främst nu in till Europa men också fortsatt globalt. Flyktingarna väller nu, som på ett givet kommando, in över gränsen till Soros forna hemland Ungern, stoppas av myndigheterna men hjälps av Soros-finansierade hjälporganisationer genom taggtråden. Men detta fungerar inte tillräckligt bra!
Turkiet är medlem i NATO men har inte släppts in i EU:s gemenskap på grund av rädslan för islamisering och totalitärt statsskick. Oväntat dyker nu en möjlighet upp för Soros genom att Volkswagenkoncernen gjort ett fatalt misstag i hanteringen av avgasutsläppen på sina bilar, USA:s miljömyndigheter aviserar 500 miljarder i böter för koncernen, vilket riskerar att fälla Tysklands största och viktigaste bilindustri. Som genom ett trollslag ändrar Merkel attityd till Turkiets medlemskap i EU och följer nu blint Soros migrationsagenda. Turkiets EU-ansökan skall nu snabbehandlas och tillfälliga flyktingläger skall på EU:s bekostnad upprättas i Turkiet. När Turkiet har anslutits med fri rörlighet kommer redan flera miljoner flyktingar att finnas på turkisk mark och kan fritt välja sin fortsatta destination i Europa. Problemet är löst, migrationen har fått fritt flöde och ökengränsen mot Turkiet kan lätt passeras även av hågade migranter från Afghanistan, Pakistan och Indien.

Soros kan nu öppna sin Migrationsbank för alla som inte själva kan betala för invandringen – statsobligationer är säkra styrmedel, det lärde Rothschild ut för 100 år sedan (se Soros program i föregående avsnitt). Belånade stater har inget annat alternativ än att lyda.
Men hoppsan, nu är det visst bråttom! Det knirrar och knakar nämligen i skutan. I USA står en republikansk presidentkandidat och hotar med att stoppa hela spektaklet, dessutom kan han finansiera sin kampanj själv som self-made miljardär. Hans fristående mediakanaler som Fox News ger inte vika för hotelserna. I England hotar man att spräcka hela EU genom att gå ur unionen. Folket rasar mot islamisternas våldsvåg på gator och torg, där rop efter sharia och utplåning av alla kristna och otrogna skallar mellan husväggarna. I Frankrike är socialisten Hollande redan uträknad inför kommande presidentval, som blir en ren högerfråga. Merkel ser dystert på framtiden. Hon vet att det tyska folket är en tickande bomb som kan utlösas om man går för fort fram. Bra då med mellanläger för migranterna i Turkiet, så blir det lite lugnare ett par år. Sedan spricker nog ballongen som vi bara blåser och blåser i, men då är jag pensionär muttrar Merkel. Jag fick i alla fall ihop ett helt Tyskland, även om det nu har arabiska som andraspråk.

Och i Ryssland har Putin insett att bästa sättet att rädda sitt lands nationella integritet är att bomba ISIS sönder och samman, inte för att stoppa islamisterna utan för att torpedera EU:s fortsatta expansion och ekonomiska intrång. Utan migrationen stoppas Soros värdetillväxt genom de planerade statskuldsväxlarna. Soros försök att attackera Rysslands ekonomi är ett större hot än NATO:s militära styrkor. Östra halvklotet behöver bara lite tid för att utveckla sin egen BRICS-valuta. Därefter good bye Soros, good bye FN.

Men de nyttiga idioterna i Sverige då, de Moralens och De Mänskliga Rättigheternas överstepräster som fått stå på världsscenen och utropa sin förträfflighet? De som bara såg Den Goda Ideologin men aldrig lyfte på mattan. Jo, de sitter snart i säkerhetsrådet och väntar på Nobels fredspris. Men bomberna vill tydligen aldrig tystna, så något måste ha blivit fel? Och de där svenska politikerna som aldrig förstod att alla skrattade när de höll sina engagerade anföranden om Godheten i världen, ja de sitter där än i Rosenbad. Fast Reinfeldt som nog trodde att han skulle bli ny generalsekreterare för FN lever i skymundan och slickar sina sår!
Det blev en lång saga, ändå fick jag inte ens med hälften. Eller var det verklighet? Eller en konspirationsteori? Ja, bestäm själva. Valet är fritt. Viktigast är lite eftertanke…

Peter Krabbe

peterkrabbe | 24 oktober, 2015 kl. 09:12 | Kategorier: Krönika | URL: http://wp.me/p2NPyW-cl
Kommentera   Se alla kommentarer   Gilla
Säg upp prenumerationen för att inte längre få e-post från Peter Krabbe.
Ändra e-postinställningar i Notiser.

Kan du inte klicka på länkarna? Kopiera och klistra in följande URL i din webbläsares adressfält: 
https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/10/24/2030-agenda-och-den-nya-varldsordningen-nwo-en-sammanfattning/

Fra Mogens Camre via Ruth


Kære venner,
Tine Magaards forskning er interessant. Det er godt nok nærmest ulovligt at sige det højt, for alle multikulti-fanatikerne har besluttet at det er anderledes. Biskopper og visse uduelige, bange forskere samt en hel del uvidende politikere tror, at de kan omdefinere islam. De, som griner højest ad det, er naturligvis de rettroende muslimer, som er glædeligt overraskede over, at så mange i den vestlige verden er så selvovervurderende, at de ikke fatter, at islam har været uforanderlig i 1400 år og er helt upåvirkelig for vestlig fornuft.
Vi bør begynde at diskutere, om grundlovens begreber om religionsfrihed kan holde i verden af i dag, hvor islam truer hele den moderne udvikling. Hvorfor skal en række samfundsskadelige normer og direkte vanvittige leveregler beskyttes, fordi de kalder sig religion? De strider jo mod den offentlige orden og anstændighed og burde forbydes.
Og skulle vi så ikke lige nedlægge bispeembederne – bisperne har jo ikke forstået deres opgave. Hvis en direktør for Novo gik ud og anbefalede folk at købe Ely Lillys produkter eller direktøren for Danske Bank gik ud og sagde, at kunderne hellere skulle gå over til Nordea, ville de begge blive fyret på stedet, for hvis man ikke opfylder den opgave, man er ansat til, bliver man fyret. Jeg har svært ved at se, at alle bisperne udfylder deres job. 
De bedste hilsner 
Mogens


Ja, hvad nytter gode love, når man ikke bruger dem?
Hvorfor sætter man vor grundlov i skammekrogen?  Den var jo dog udtænkt af folk, som havde langt mere fornuft end nutidens politikere! 

De er fire gange så mange !


Sveriges statsgæld



9 af 56.543

9 af 56.543

oktober 30, 2015




















Et nederlag for Angela Merkel

Jaroslaw Kaczynskis EU-skeptiskeog antiislamiske Parti "Ret og Retfærdighed" gik af med sejren ved valget i Polen i søndags. For første gang efter kommunismens fald 1989 kan der nu dannes regering uden opposition.

Kilde: Politically Incorrect + ugebladet "Spiegel"












Hänger det ihop så här?

Peter Krabbe
Del  2 (fortsat fra i går)
https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/10/18/2030-agenda-och-maktens-man-kanske-hanger-det-ihop-sa-har-del-2/

2030 Agenda och Maktens Män – kanske hänger det ihop så här! Del 2.

18 OKTOBER 2015
I föregående inlägg har vi bekantat oss med George Soros, världens rikaste man och centralfigur i världens ekonomi idag, en man med direktkanaler in i såväl Världsbanken som IMF (Internationella Valutafonden).   Den ungerske Soros är förvisso inte ensam i den ekonomiska världstoppen, där har vi också familjen Rockefeller, ursprungligen från Tyskland, familjen Rothschild som har sitt ursprung i Österrike- Tyskland och den lite udda konservative förmodligen blivande presidentkandidaten Donald Trump.

George Soros
Låt oss då titta på Soros plan för Europa med avseende på flyktingkrisen, som han själv är mycket behjälplig med att elda på:
Soros anser att EU måste acceptera minst en miljon migranter årligen under överskådlig framtid. Dessa bör fördelas ”rättvist” över Europa så att den ekonomiska bördan blir delad mellan staterna. Kostnaderna beräknar Soros uppgå till c:a 150.000 kronor per invandrare under de första två åren för att därefter minska. Han nämner dock inte att till det första årets 150 miljarder läggs varje år ytterligare 150 miljarder för varje nytt år – under överskådlig tid. Som tidsbegrepp kan vi möjligen använda Agendans 15 år, vi får då ett behov om 2.250 miljarder för perioden. Till detta kommer att kostnaden för att ta emot invandrare i Sverige är betydligt högre än i övriga Europa på grund av våra standardkrav och bidragsnivåer. Finansieringen föreslår Soros skall ske genom att nationerna eller EU ger ut statsobligationer, d.v.s. lånar upp kapitalet och därmed ökar sin utlandsskuld. Eftersom den upplåningen bara kan komma från familjerna ovan skall vi titta närmare på detta förhållande nedan, detta är själva motivet för Soros intresse i migrationen. Soros betonar att migranterna skall placeras där de själva vill bo för att man skall få en fredlig lösning. Eftersom detta är en utopi kan vi här se ett undergångsscenario för Europa. Vill exempelvis engelsmännen att London skall ha en muslimsk befolkning som uppgår till 95 % och med införd sharialag? Knappast. I Soros värld finns nämligen inga problem skapade av religiösa motsättningar – islam är väl som alla andra religioner? Eller?
Som andra punkt föreslår Soros att EU skall finansiera flyktinglägren i Libanon, Jordanien och Turkiet för att de 4 miljoner flyktingar som redan finns där skall få en dräglig tillvaro. Soros beräknar kostnaden för detta till 200 miljarder årligen, eller ytterligare 3.000 miljarder till notan ovan. Utöver detta behövs 100 miljarder årligen för att lösa situationen i EU:s randstater.
För det tredje vill Soros ha ett enda och gemensamt Invandrarverk för hela EU för att få en enhetlig asylpolitik och en harmonisering av bidragsnivåer och arbetsrätt. Vi kan alltså lägga ner vårt Invandrarverk och fokusera på att ta hand om dem som Bryssel skickar hit. Tanken är naturligtvis ett federalt Europa utan gränser som i förlängningen skall växa till den globala federationen.
Den fjärde punkten i Soros plan går ut på att skapa säkra invandringsvägar för migranterna till Europa. Med legaliserad invandring slipper man exempelvis olyckstillbuden på Medelhavet. En spindel i nätet skall då Turkiet vara, varifrån migranterna skall samlas upp och föras vidare. Denna diskussion pågår just nu genom att EU förhandlar med Turkiet om mellanläger på turkisk mark som skall finansieras av EU. Som motprestation vill Turkiet ha en snabb anslutning till EU. Om Turkiet får status av EU-land finns ju dessa migranter redan i Europa och kan fördelas över medlemsländerna enligt den uppgjorda planen. För Sverige återstår bara att låna upp pengarna, låta Soros sätta räntan och sätta igång med utbyggnaden av samhällsservice och bostadsbyggande, vilket i sin tur kräver ännu mer upplåning. Enkelt? Vi bör då räkna med c:a 3 miljoner invandrade migranter till Sverige eller det som var Sverige under Agenda-perioden, varav 80 % kommer att vara muslimer.
Soros femte punkt är helt enkelt att applicera detta förträffliga omhändertagande av migranter på resten av världen, regelverket skall bli globalt och gälla universellt.

Den sjätte och sista punkten i programmet innebär att civilsamhället med organisationer som Rädda Barnen, Röda Korset m.fl. skall engageras med frivilliginsatser och insamlingar för att minska kostnaderna och garantera att den ideologiska fanan hålls högt i processen. Detta har redan genomförts i Sverige genom den Nationella kommitté som skall bildas efter 2030 Agenda, en kommitté som baseras på CONCORD-gruppen i Sverige kombinerat med globala företagsintressen som kan se migrationen som ett nytt sätt att tjäna pengar, exempelvis IKEA, H&M, Hamburgerkedjor m.fl. Privata byggbolag lär också ha intresse av att ansluta sig liksom våra globala arkitektkontor.
Detta budskap manglas nu ut genom Soros-kontrollerade Project Syndicate, en mediaorganisation som förmedlar färdiggranskade nyheter till hela världen. Organisationen täcker genom The World’s Opinion Page 468 nyhetsmedia i 153 länder, i Sverige Bonnierkoncernen med Dagens Nyheter och Sydsvenskan. Om Soros får bestämma har vi snart det globala världsstyret genomfört, om inte genom sittande regeringar så genom styrningen av världsekonomin och mediakanalerna. Soros inbrytning i Ryssland misslyckades genom Putins uppdykande på scenen och Kina lär vänta på sig, men riktningen är redan utstakad.

Låt oss avsluta med en historisk återblick. Det är ingen tvekan om att Soros ambitioner har sin förebild i renässansens Europa, där familjen Medici blev en avgörande maktfaktor under flera hundra år. Från att ha varit en textilhandlarfamilj i Florens byggde man snabbt upp en enorm förmögenhet genom sin bankverksamhet. Under 1400- och 1500-talen var det inte mycket i Europa som kunde ske utan familjen Medicis finansiering. Genom att låna ut pengar till nationerna för krigföring stärkte man sin egen maktposition och fick direktinflytande i ett stort antal europeiska stater. Man ingick allianser med kungahusen och tillskansade sig den viktiga påvestolen. Samtidigt blev man i kraft av sin växande förmögenhet stora filantroper och möjliggjorde en kulturell utveckling utan motstycke genom att sponsra storheter som Leonardo da Vinci, Botticelli och Michelangelo.
Under 1800-talet var det familjen Rothschilds tur. Från en relativ fattigdom i Tyskland under början av 1800-talet byggde man under seklets gång upp en bankirverksamhet som i omfattning trotsade allt världen tidigare hade sett. Rothschilds förmögenhet var relativt sett större än Världsbankens idag. För att åstadkomma detta använde man samma recept som Medicis, att låna ut pengar till nationalstater istället för till privatpersoner. Genom statsobligationer som man köpte upp kunde man skapa ett nätverk som gav insyn in i de innersta regeringskretsarna. Genom att finansiera nationernas krigsinsatser kunde man tack vare sin insyn välja rätt sida och få snabb värdeökning. Vinsterna kom samhället till godo genom investeringar i den växande industrialiseringen av samhället, främst genom utbyggnaden av ett järnvägsnät i Europa. Även Rothschilds var stora filantroper och köpte enorma konstsamlingar som berikar allas vår tillvaro idag.

Soros har alltså tydliga förebilder i historien. Det är inte svårt att förstå att den enorma skuldsättning av Europa som migrationen enligt Soros eget scenario skulle medföra passar bra i hans ambition att återigen vara ”behjälplig” med utlåning till berörda stater genom obligationer eller fonder. Ju fler stater som krisar desto bättre för den som sitter på kapitalet. Ju större migration desto större behov av varor och utbyggd samhällsstruktur och därmed en ökad företagsamhet. Med hjälp av ett gigantiskt kapital kan man försäkra sig om total kontroll över samhället.

Det Soros inte vill tänka sig är att mångkulturen kanske inte fungerar. Vi får inte ett bättre samhälle bara för att dess invånare får en högre levnadsstandard om konflikter relaterade till olika trosuppfattningar bryter sönder våra både fysiska och mentala strukturer och låter oss alla hamna i samma spiral av sammanbrott som vi nu ser i Mellanöstern. Hur kommer vi själva att reagera när vår komfortabla existens hotas av skattehöjningar till följd av Soros förordade skuldsättning? Vi skall inte glömma att Soros spekulationer mot den svenska kronan under 90-talet gav kortfristiga räntor på 500 %. Kan vi lita på en sådan makthavare?

Avslutningsvis kan man ställa sig frågan om de ekonomiska vinsterna för finansfamiljerna genom en migration som är initierad av kriget i Syrien motiverar att krigshärden hålls vid liv. Om fred skulle råda i Mellanöstern skulle vi inte heller ha någon migration. I det perspektivet kan vi undra varför inte Obama går in och krossar ISIS aktiviteter, istället utrustas motståndsgrupper som alla vet kommer att bli efterföljare till ett eventuellt utslaget ISIS. Vi behöver inte bli förvånade över att Putin nu gör slag i saken för att avgöra och avsluta kriget – till gälla protester från USA och EU!

Peter Krabbe i Skåne